Hlavní obsah

Kornfeil odstartuje do německé GP z páté řady

Sachsenring

Český motocyklista Jakub Kornfeil odstartuje do nedělní Velké ceny Německa z páté řady. Na okruhu Sachsenring obsadil třiadvacetiletý závodník v dnešní kvalifikaci 15. místo, když za nejrychlejším Italem Eneou Bastianinim zaostal o 1,090 sekundy.

Foto: ČTK

Český motocyklista Jakub Kornfeil

Článek

Kvalifikace Moto3 musela být zhruba po čtvrthodině přerušena, protože z motocyklu Brita Dannyho Webba unikl na trať olej. "První vyjetí po nucené pauze nebylo úplně špatné. Dostal jsem se na devátou pozici, ale chtěl jsem víc. Bohužel jsme ale (poslední) výjezd na trať úplně neodhadli a já se nedokázal zavěsit za nikoho z rychlíků," uvedl Kornfeil v tiskové zprávě.

Patnácté místo ho proto nijak nenadchlo. "Nyní ale víme, že slušná kola dokážu jezdit konstantně, a to je pro zítřejší závod velmi důležité. Od prvního tréninku se navíc podařilo nastavení motocyklu hodně zlepšit, takže věřím v dobrý závod," dodal český jezdec.

Kornfeil, který je v průběžném hodnocení mistrovství světa desátý, si tak oproti nevydařené kvalifikaci v předchozí Grand Prix v Assenu o deset míst polepšil. V Nizozemsku startoval nejhůře v dosavadním průběhu sezóny z 25. příčky.

Kvalifikace na Velkou cenu Německa, závod mistrovství světa silničních motocyklů na Sachsenringu:
Moto3:
1. Bastianini (It./Honda) 1:27,129
2. Locatelli (It./KTM) -0,319
3. Canet (Šp./Honda) -0,372
...
15. Kornfeil (ČR/Honda) -1,090
MotoGP:
1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:21,160
2. Barberá (Šp./Ducati) -0,412
3. Rossi (It./Yamaha) -0,506
Moto2:
1. Nakagami (Jap./Kalex) 1:24,274
2. Zarco (Fr./Kalex) -0,240
3. Rins (Šp./Kalex) -0,367

Reklama

Související témata: