Hlavní obsah

Motocyklista Kornfeil chce potvrdit, že se mu v Brně daří

Brno

Motocyklový jezdec Jakub Kornfeil má za sebou šest startů ve Velké ceně České republiky a vždy dokázal bodovat, i proto se na domácí závod seriálu mistrovství světa těší. Minulý týden sice v Rakousku skončil podruhé v sezoně mimo elitní patnáctku, na Masarykově okruhu by se ale rád výrazněji prosadil a přiblížil se vytouženému umístění v desítce konečného hodnocení šampionátu.

Foto: ČTK

Jakub Kornfeil.

Článek

"Cítím se dobře. I v Rakousku jsem se cítil dobře, jenže jsme tam měli problém s nastavením převodovky, což je na tamní kopcovité trati alfa a omega. To by se nám v Brně nemělo stát i proto, že jsme tady testovali," řekl Kornfeil ČTK po dnešní tiskové konferenci v dějišti závodu.

Třiadvacetiletý pilot má aktuálně na kontě 58 bodů a je devátý. "Vyjíždět body je strašně důležité, jen tak se jezdec dokáže udržet v desítce. Já je teď jednou nezajel a okamžitě jsem se propadl o místo dozadu," podotkl Kornfeil.

Už to není jenom o tom dojíždět

Uvědomuje si ale, že potřebuje i výraznější výsledky. "Teď už to nebude jen o tom dojíždět, ale dojíždět hodně solidně. Jinak se v desítce nedokážu udržet. Doufám, že už nám bude motorka do konce sezony fungovat," přál si.

Ideální příležitost k tomu bude mít v Brně, kde už skončil i pátý a šestý. "Na každém okruhu se snažím odvést maximum, to je jasné. Brno je ale speciální, cítím atmosféru a lidi. Je tady rodina, sponzoři. Dělá mi to dobře, nevadí mi to. Žene mě to dopředu. Proto se mi tady historicky dařilo," řekl Kornfeil. Uvítal by i déšť, na mokru se mu daří. "Zatím ho na neděli hlásí. Určitě by mi nevadil, mohlo by to být dobré," pousmál se.

Čeští fanoušci by jej rádi viděli v bojích o stupně vítězů, on sám se ale snaží myslet realisticky. "Je potřeba stát nohama na zemi a neburcovat fanoušky. Uvidíme po pátečních trénincích. Jestli budeme dvacátí nebo pětadvacátí, tak je jasné, že budeme rádi za body. Jestli budeme třeba v desítce, tak naše ambice budou Top 5," uvedl Kornfeil.

Uvidíme v Brně

"Strašně důležité je, aby motorka jela od začátku. Pokud bude vychytaná třeba od druhého tréninku, tak není důvod, proč bychom nemohli být vepředu," řekl.

Člen malajského týmu Drive M7 SIC Racing se už dvakrát v kariéře probojoval na stupně vítězů, loni byl druhý v Británii a třetí ve Španělsku. Vyhrát však ještě nedokázal.

"Mám k tomu strašně daleko a na druhou stranu strašně blízko. Každý závodní víkend i trať je odlišná a například v Le Mans k tomu bylo hodně blízko. Ve všech trénincích jsem byl v Top 5, v závodě mi přišlo, že kluci stáli. Vše skvěle fungovalo a byl jsem po pár kolech druhý... Uvidíme tady v Brně," řekl Kornefil, jenž ve Francii dlouho jezdil v čelní skupině, ale poté chyboval a dojel devátý.

Reklama

Související témata: