Hlavní obsah

Pilát obhájil český titul ve freestyle motokrosu

Freestyle motokrosař Petr Pilát obhájil celkové prvenství v českém šampionátu. V Poříčí nad Sázavou dnes ovládl i druhý letošní závod mezinárodního mistrovství České republiky. Na druhém místě skončil Libor Podmol a třetí byl Rakušan Thomas Wirnsberger.

Foto: archiv Petra Piláta

Freestyle motokrosař Petr Pilát.

Článek

"Mám z toho velkou radost. Myslím, že se celá akce povedla. Zazávodili si také talentovaní mladí jezdci, takže je vidět, že český freestyle motokros jde stále dopředu," uvedl Pilát, jenž získal třetí domácí titul.

Poté, co na konci července vyhrál první díl MMČR, který se jel v rámci "Pilníkova pozdního odpoledne", mu dnes stačilo získat jen bod. Podmol se totiž předešlého závodu nezúčastnil.

"Podmínky ale byly velice náročné, protože nám sluníčko svítilo přímo do očí. Takže jsme skákali skoro poslepu. Libor ve finále udělal malinkou chybičku a to asi rozhodlo," uvedl Pilát, který zvítězil o dva body.

Podmol, který vyhrál v Poříčí nad Sázavou kvalifikaci, bral závod jako přípravu na mistrovství světa. Fanouškům ukázal svůj špičkový trik California roll.

"Do finále jsem nechtěl kvůli sluníčku ani nastoupit, velice nepříjemně svítilo do očí. Nakonec jsem se hecnul a předvedl také body varialový trik. Co bych pro fanoušky neudělal," řekl Podmol, kterého stejně jako Piláta nyní čeká závod v Jerezu. "Na druhou polovinu sezony jsem připravený dobře, věřím si. Chci posbírat co nejvíce triumfů," dodal.

Nepříjemně dopadl závod pro Martina Šebestu, který ve finále spadl na motorku a udeřil se do hlavy. Mladého jezdce odvezla sanitka do nemocnice v Benešově a akce byla na hodinu přerušena. "Nevěděli jsme, jestli nemá otřes mozku. Podle posledních zpráv by měl být ale v pohodě," uvedl Pilát.

Reklama