Hlavní obsah

Kornfeil skončil v kvalifikaci v Malajsii patnáctý

Sepang
Aktualizováno

Jakub Kornfeil odstartuje do nedělní motocyklové Velké ceny Malajsie z páté řady. V dnešní kvalifikaci třídy Moto3 v Sepangu zajel na mokré trati patnáctý čas. Pole position vybojoval posedmé v sezóně již jistý mistr světa Brad Binder z JAR.

Foto: Facebook

Český závodník Jakub Kornfeil.

Článek

V předchozím třetím tréninku byl na suché trati suverén sezóny Binder jediným jezdcem, který Kornfeila porazil. Český závodník na druhém místě ztratil jen šest tisícin. V rozhodující kvalifikaci, která musela být kvůli hustému dešti dokonce přerušena, byl mezi nimi rozdíl 1,947 sekundy.

"Ráno jsme viděli, že jsme velmi rychlí. V kvalifikaci to pak bylo velmi těžké, po restartu tam byla spousta vody, ale postupně jsem se zlepšoval, ale bohužel to nestačilo na první desítku. Našli jsme ale dobré nastavení do mokra a jsme na závod připravení, ať už budou jakékoliv podmínky," uvedl Kornfeil na týmovém webu.

V nejsilnější třídě MotoGP byl nejrychlejší Andrea Dovizioso. Italský jezdec v této sezoně vyhrál kvalifikaci dosud jen jednou, ale v červnu v Assenu poté závod po pádu nedokončil. Na druhé vítězství v MotoGP v kariéře čeká sedm let, v tomto ročníku byl už třikrát druhý.

Kvalifikace Moto2 na pomalu osychající trati skončila nevídaným triumfem Johanna Zarca z Francie, který nejbližšího soupeře porazil o více než dvě sekundy. Lídr šampionátu v případě nedělního vítězství obhájí titul mistra světa. Do předposledního závodu sezony vyrazí s náskokem 22 bodů na Thomase Lüthiho ze Švýcarska, Španěl Álex Rins ztrácí 25 bodů. Lüthi vyrazí z druhé řady, Rins až z osmé.

Kvalifikace na Velkou cenu Malajsie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Sepangu:
Moto3:
1. B. Binder (JAR/KTM) 2:26,268,
2. Navarro (Šp./Honda) -0,093,
3. Bagnaia (It./Mahindra) -0,127,
...15. Kornfeil (ČR/Honda) -1,947.
Moto2:
1. Zarco (Fr./Kalex) 2:18,621,
2. Morbidelli (It./Kalex) -2,134,
3. Pons (Šp./Kalex) -2,762.
MotoGP:
1. Dovizioso (It./Ducati) 2:11,485,
2. Rossi (It./Yamaha) -0,246,
3. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,302.

Reklama

Související témata: