Hlavní obsah

V Lysé se potkají motorističtí šampióni a ukáží tam i svoje nádobíčko

Lysá nad Labem

Dobrá tradice se musí udržovat. Již poosmnácté bude Lysá nad Labem od 11. do 13. listopadu patřit motoristickému sportu, proběhne tam specializovaná výstava závodních aut a motocyklů nazvaná Rychlá kola. Letos je pozvána řada šampiónů, kteří dorazí nejen se svými stroji, ale i osobně na autogramiády.

Foto: Sport press

V Lysé nebude chybět plochodrážní koutek.

Článek
Fotogalerie

V neděli mohou fanoušci získat podpis hned tři čerstvých mistrů Evropy. Účast slíbili autokrosař Václav Fejfar, motokárista Adam Kout i trucktrialista Bohumil Čáp. Doplní je populární freestylista Libor Podmol, jemuž v účasti nezabrání ani nepříjemné zranění.

O den dřív se v Lysé představí například Petr Fulín, jenž vybojoval stříbrnou medaili v evropském šampionátu automobilů na okruzích. Jeho vůz Seat Leon je jedním z nejvzácnějších výstavních kousků. Své auto představí i Martin Jerman, medailista ze závodů do vrchu v kategorii GT.

Motocyklovému koutku bude kralovat Václav Milík, jenž korunoval své úsilí druhým místem v kontinentálním mistrovství na ploché dráze. Chybět nebudou se svou sajdkárou ani Tomáš a Jakub Vejchodové, členové bronzového týmu z mistrovství Evropy. Stejné umístění, ale ve světovém finále družstev na dlouhé ploché dráze, brali letos v Mariánských Lázních Josef Franc, Hynek Štichauer, Martin Málek a Michal Škurla, které na Rychlých kolech doplní reprezentační manažer Milan Špinka.

Po oba víkendové dny bude navíc připravena poutavá podívaná i na venkovní ploše, na níž předvedou své umění motocykloví soutěžáci, mladí motokáristé a adepti ploché dráhy. Souběžně s přehlídkou Rychlá kola proběhnou i Pivní a vinné slavnosti.

Reklama

Související témata: