Hlavní obsah

Freestyle motokrosař Pilát skončil v MS čtvrtý

Český freestyle motokrosař Petr Pilát obsadil v konečném hodnocení mistrovství světa čtvrté místo. V závěrečném závodě seriálu Night of the jumps v Gdaňsku sice v sobotu útočil na třetí pozici, ale nedokázal porazit Remiho Bizouarda z Francie a zůstal těsně pod stupni vítězů. Zisk titulu potvrdil další výhrou Španěl Maikel Melero.

Foto: Profimedia.cz

Český freestyle motokrosař Petr Pilát.

Článek

Pilát před závodem v Polsku ztrácel na Bizouarda bod a k posunu do elitní trojice potřeboval trojnásobného mistra světa porazit. Bizouard ale v Gdaňsku obsadil za Melerem druhé místo, Pilát byl třetí. Potřetí v sezoně se tak probojoval na stupně vítězů.

"Ve finále jsem zajel jednu z nejlepších jízd, věřil jsem si. Mrzí mě, že to nevyšlo a neskončil jsem (celkově) třetí. Je ale nutné říct, že Bizouard si to zasloužil, předvedl skvělý výkon," řekl Pilát po závodě, do kterého vstoupil i třetím místem v kvalifikaci znovu za Bizouardem.

Ve finále pak musel riskovat, protože startoval před Francouzem a nemohl reagovat na jeho výkon. Poprvé předvedl svůj nový trik Flair, tedy otočku o 540 stupňů, ani to ale nestačilo.

"Povedl se, skočil jsem ho čistě. Měl jsem z toho obrovskou radost, dostal jsem za něj dvojnásobný počet bodů. Myslel jsem si, že Rémiho porazím, ale on předvedl neskutečné věci. Skončil jsem tedy opět za ním a to rozhodlo," uvedl letošní český šampion.

Reklama

Související témata: