Hlavní obsah

Abraham na úvod testů MotoGP v Sepangu zajel 21. čas

Sepang

Motocyklový jezdec Karel Abraham zajel v prvním dnu předsezónního oficiálního testování týmů na sezónu MotoGP 21. čas. V konkurenci 26 soupeřů v královské silniční třídě zaostal na okruhu v Sepangu o více než dvě sekundy za nejrychlejším mužem dne, Australanem Caseym Stonerem.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham odpočívá v boxech - ilustrační foto

Článek

Abraham po návratu do MotoGP po roční zkušenosti v superbicích hájí barvy týmu Pull&Bear Aspar a při prvních letošních oficiálních jízdách na ducati dosáhl času 2:01,926 minuty. Exmistr světa Stoner, který je pouze testovacím jezdcem továrního týmu Ducati, se dostal o 320 tisícin pod dvouminutovou hranici.

Dvě minuty pokořil už jen soutěžní pilot Ducati Teamu Andrea Dovizioso z Itálie. Abrahamův týmový kolega Álvaro Bautista ze Španělska zajel čtvrtý čas (2:00,134), porazil ho už jen krajan Maverick Viňales na yamaze.

"První den testů tady v Sepangu byl fakt super. Nejlíp jsem na tom byl okolo čtrnáctého místa, nakonec až 21. Škoda, že nám začalo pršet, takže jsme nemohli poslední dvě hodiny jezdit," uvedl Abraham na facebooku.

"Měl jsem menší problémy s předkem, který na nájezdech do zatáčky dost ujížděl. Hlavně na tom jsme pracovali celý den. Dál jsme taky zkoušeli elektroniku a dva druhy přední a zadní pneumatiky," upřesnil.

Testy MotoGP v Malajsii budou pokračovat ještě v úterý a ve středu. Další budou na programu v polovině února na Phillip Islandu a od 10. března na katarském okruhu v Losailu, kde pak 26. března začne mistrovství světa.

Reklama

Související témata: