Hlavní obsah

Motocyklista Abraham si v testech MotoGP polepšil, zajel 16. čas

Motocyklový jezdec Karel Abraham si ve druhém dnu předsezónního oficiálního testování týmů MotoGP v Sepangu oproti pondělí polepšil a zajel 16. čas. Jediný český účastník v elitní kategorii mistrovství světa zrychlil téměř o sekundu a okruh zvládl za 2:00,981 minuty. Nejrychlejší byl tentokrát Ital Andrea Iannone, za nímž Abraham zaostal o 1,529 sekundy.

Foto: Sport.cz

Český motocyklista Karel Abraham.

Článek

"Byl to zase super den. Skoro až do konce jsem byl čtrnáctý, v posledních minutách jsem se bohužel propadl na šestnácté. Nicméně jsem naprosto spokojený," uvedl na facebooku Abraham, který byl v pondělí jedenadvacátý.

Sedmadvacetiletý Abraham po návratu do MotoGP po roční zkušenosti v superbicích hájí barvy týmu Pull&Bear Aspar. Dnes se mu podařilo splnit cíl, se kterým na testy odletěl - zajel čas pod hranicí 2:01.

"Z pohledu nastavení jsme pracovali hlavně na podvozku. Také jsme museli měnit motorku, protože motor už měl najeté kilometry a byl zralý na výměnu," napsal Abraham, jenž svůj nejlepší čas zajel v závěru testování. "V předposledním výjezdu jsem cítil, že motorka funguje velice dobře, tak jsme dali nové pneumatiky a podařilo se mi zajet čas 2:00,96. I když s vypětím všech sil," dodal.

Týmy MotoGP budou v Malajsii testovat ještě ve středu, pokračovat ale nemůže španělský exmistr světa třídy Moto2 Esteve "Tito" Rabat. Šampión z roku 2014 měl v Sepangu v přípravě na druhou sezónu v MotoGP těžký pád a mimo jiné si při něm zlomil pravou ruku. Sedmadvacetiletý jezdec se musí předčasně vrátit do Evropy, kde se podrobí operaci.

Testy MotoGP v Malajsii budou pokračovat ještě ve středu. Další budou na programu v polovině února na Phillip Islandu a od 10. března na katarském okruhu v Losailu, kde pak 26. března začne mistrovství světa.

Reklama

Související témata: