Hlavní obsah

Freestyle motokrosař Libor Podmol vyhrál závod MS v Berlíně

Freestyle motokrosař Libor Podmol vyhrál nedělní závod mistrovství světa v Berlíně a ve třetím dílu šampionátu si připsal první vítězství. Jeho bezchybnou jízdu nepřekonal ani Španěl Maikel Melero, který se z triumfu radoval v sobotu. Po zaváhání při závěrečném triku obsadil úřadující šampion tentokrát až třetí místo.

Foto: Sport.cz

Freestyle motokrosař Libor Podmol

Článek

Druhý skončil jeho krajan Dany Torres. Na čtvrtém místě byl další český reprezentant Petr Pilát. Filipu Podmolovi se nepodařilo probojovat z kvalifikace do finálových jízd. V průběžném pořadí seriálu se Libor Podmol posunul na druhé místo, Pilát je čtvrtý.

Libor Podmol navázal na výkon ze sobotního večera, ve kterém předvedl dva bodyvarialy. Také v neděli na nejtěžší triky, při kterých jezdci provedou otočku nad letící motorkou, český závodník nejvíce sázel.

Na konkurenta vytvořil tlak

"Podařilo se mi je ale dát technicky mnohem čistěji, což bylo rozhodující," uvedl Podmol, který v sobotu skončil o čtyři body na druhém místě. Protože chtěl druhý den v Berlíně vyhrát, zařadil mistr světa z roku 2010 do jízdy skok z takzvané quarter pipe rampy.

"Všechno jsem provedl perfektně, čímž jsem na Melera vytvořil velký tlak. Možná i z toho důvodu při posledním triku chyboval, nenajel do něj včas," popsal Podmol, který v celkovém pořadí ztrácí po třech závodech na Melera pouhé dva body.

Právě Podmol je jediný freestyle motokrosař, který dokázal trojnásobného mistra světa v posledních dvou sezonách porazit. "Jsme teď hlavní favoriti. Po fantastickém víkendu v Berlíně jsem všem ukázal, že to s útokem na titul myslím vážně," dodal loňský vítěz prestižních X-Games.

Přitom po úvodním letošním závodě ve švýcarské Basileji a pádu neskrýval Podmol otrávenost. Už poněkolikáté provedl totiž chybu při závěrečném triku. "Bylo hodně důležité, že jsem tuhle zbrklost před závody v Berlíně odstranil. Zaměřil jsem se na to během tréninků ve Španělsku, vše jsem také konzultoval s mým mentorem, doktorem Rulcem," řekl Podmol.

Do seriálu mistrovství světa se po odmlce vrátil Torres. V Berlíně se prezentoval druhým a třetím místem. "Bavil jsem se s ním a chtěl by se zúčastňovat dalších závodů," dodal Podmol.

Další závod mistrovství světa se uskuteční 25. března v Krakově.

Reklama

Související témata: