Hlavní obsah

Abraham zajel na úvod testů v Austrálii šestnáctý čas

Phillip Island

Motocyklový jezdec Karel Abraham obsadil šestnácté místo v prvním dnu testovacích jízd královské kategorie MotoGP na okruhu Phillip Island v Austrálii. Do dějiště šestnáctého dílu seriálu mistrovství světa se závodníci elitní kategorie přesunuli ze Sepangu, kde testovali na přelomu ledna a února.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham vyjíždí jednu ze zatáček okruhu v texaském Austinu.

Článek

Nejrychlejšího času dosáhl úřadující světový šampión Marc Márquez ze Španělska, jenž zajel 1:29,497 minuty. Druhý Ital Valentino Rossi za ním zaostal o necelé dvě desetiny sekundy. Abraham, který se do MS vrací, zajel čas o 1,682 sekundy pomalejší.

"Den začal hodně dobře, zajel jsem čas 1:31,17. Pak jsme zkoušeli spoustu nastavení - podvozek, elektroniku, atd.," uvedl Abraham na svém facebookovém profilu. Poukázal na množství pádů. "Bylo jich snad deset nebo dvanáct, někteří upadli dokonce vícekrát," podotkl jezdec týmu Pull&Bear Aspar.

V odpolední tréninkové sekci Abraham dlouho nejezdil, neboť bylo velké horko a trať byla rozpálená. "V jednu chvíli jsme naměřili i 55 stupňů. Znovu jsem vyjel až na poslední hodinu a půl. Zdálo se, že vše dobře funguje a zajel jsem v podstatě stejný čas jako ráno. Proto jsme se rozhodli dát nové gumy a zajet čas. Trochu jsem počítal, že se zkusím za někoho chytnout, což se mi ale bohužel nepodařilo," uvedl Abraham.

Testy na Phillip Islandu pokračují ve čtvrtek a v pátek. "Ve čtvrtek odpoledne chce tým jet dvacet kol v kuse, tak to bude záhul... Snad se ráno zadaří a pošleme tam nějaký super čas," přál si Abraham.

Reklama

Související témata: