Hlavní obsah

Poslední potlesk pro legendu. Trval symbolických 69 sekund

Mugello

Vzpomínkou na nedávno zesnulého kamaráda, Američana Nickyho Haydena, začala nedělní Velká cena Itálie silničních motocyklů. Myšlenky na první místo pustili jezdci na chvíli z hlavy a uctili památku pětatřicetiletého mistra světa, který zemřel po srážce s automobilem. Všichni pak drželi nikoliv minutu ticha, ale 69 sekund, na znamení čísla, s kterým jejich kamarád závodil. Pak vše doprovodil obrovský potlesk.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Poslední potlesk pro legendu. Trval symbolických 69 sekundVideo: sntv

 
Článek

Napětí se dalo krájet, blížil se velký závod, ale tady nikdo nemohl chybět. Závodníci se před startem Velké ceny Itálie sešli na okruhu a chtěli se symbolicky poklonit památce zesnulého kamaráda a soupeře. V hledišti slzeli fanoušci, před závodníky stála Haydenova motorka, pořadatelé měli americké vlajky spolu s černými na znamení smutku.

Tohle byla hodně smutná předehra, kterou by si jistě každý rád odpustil, jen kdyby mohl být Hayden s nimi na startu. Jenže osud rozhodl jinak. Bývalý mistr světa v závodech MotoGP zemřel po srážce s automobilem v nemocnici v Ceseně. Teď se tedy dočkal posledního potlesku, který už ale sledoval jen z motoristického nebe.

Reklama