Hlavní obsah

Medailista z X-Games půjde do rizika! Doma předvede skok, u kterého už se párkrát zranil

Praha

Přijet na vlastní motorce, zajezdit si po areálu, poslechnut si živou muziku a podívat se na závody. A to pořádné! Motocyklový festival ROCK'N'RIDE slibuje nevšední kombinaci a zážitky. Již v sobotu 28. června odstartuje freestyle motokrosová show včele s čerstvým medailistou z X-Games Liborem Podmolem, kterého vyzve jeho mladší bratr Filip, zkušený Martin Koreň a další jezdci z české špičky. To v SuperEnduru půjde zase o souboj domácích šampionů Ondřeje Helmicha s Radkem Tomanem.

Foto: archiv Libora Podmola

Libor Podmol

Článek

Libor Podmol se před pár dny vrátil z olympiády extrémních sportů v Minneapolisu, kde ve skoku do výšky bral bronzovou medaili. Po X-Games bude mistr světa ve freestyle motokrosu létat o příštím víkendu v areálu Kavčák u Benešova.

V pátek a v sobotu se divákům představí v rámci závodu Cassida FMX a v soutěži o nejlepší trik. Co má v plánu předvést? To nejtěžší! „Určitě ukážu bodyvarialového Volta, u kterého jsem se několikrát zranil. A potom LP spin," dodal Podmol.

Dvojité salto? Je to možné!

Jenže konkurence se nebude chtít zahanbit. Naopak! Filip Podmol už delší dobu trénuje dvojité salto. To se ještě na hlínu v České republice nepodařilo nikomu skočit. Postará se o to mladší bratr z PodmolBros? „Je to klidně možné. Filip nás také před několika lety překvapil, když předvedl salto na motorce. Nikdo to neočekával. Myslím, že to v rámci show může klidně dokázat," dodal Martin Koreň, jeden z hlavních organizátorů festivalu ROCK'N'RIDE.

Cílem znovuzrozené akce je připravit něco, co v České republice ještě nebylo. Zkušenější jezdci se mohou na své motorce zúčastnit nedělního endurového Memoriálu Jaroslava Kuklíka a rekreační jezdci mají možnost vyjet na trať! „Motocyklový fanoušek se v sobotu povozí, podívá se na závody a skvělé triky, poslechne si hudbu a druhý den se srovnává s kocovinou," naznačil jasný plán Koreň, který organizuje freestyle motokrosové akce po celém světě.

SuperEnduro bude poprvé k vidění na venkovní trati

Poprvé v historii se uskuteční závod SuperEndura na venkovní trati. A účast bude opravdu prestižní! Proti sobě se postaví letošní domácí mistr v endurosprintu E3 a endurosprint E2. Tedy Ondřej Helmich a Radek Toman. Oba ještě vyzve Jakub Šefr, mnohonásobný účastník Šestidenní, nebo Martin Kulhánek, letošní vicemistr republiky enduro sprint E1. Chybět nebude ani jezdi ze širší endurové reprezentace Víťa Kuklík a Martin Kuklík. Na nedělním enduro sprintu nebude chybět ani Libor Podmol a Martin Koreň. Od pátku až do neděle se mohou diváci těšit na koncerty známých kapel, například Prague Conspiracy.

Přehled FMX jezdců
Libor Podmol
Filip Podmol
Martin Koreň
František Máca
Aleš Liemann
Lukáš Volšický
Radek Bílek
Pavel Polášek
Julien Vanstippen
Jochen van den Eede.
Hvězdy SuperEndura
Ondřej Helmich
Radek Toman
Jakub Šefr
Martin Kulhánek
Víťa Kuklík
Martin Kuklík

Reklama

Související témata: