Hlavní obsah

Loket se připravuje na závody MS v motokrosu

Už jen poslední úpravy čekají závodní trať v Lokti na Sokolovsku, která bude 29. a 30. července hostit jedenáctý závod mistrovství světa v motokrosu. Okruh byl nepatrně zkrácen, aby odpovídal regulím šampionátu.

Foto: Yamaha Racing

Stefan Everts

Článek

"Zkrátili jsme trať asi o 130 metrů, aby se splnily podmínky, že závodníci by měli jezdit průměrnou rychlostí 50 kilometrů v hodině. Museli jsme předělat i zónu pro mechaniky, aby se tam vešly všechny boxy pro manažery a mechaniky týmů," řekl dnes novinářům ředitel závodu Zdeněk Dvořák.

V současné době je trať připravena a do příštího čtvrtka by měly být hotovy i další části areálu. "Trochu mám obavy ze suchého počasí a prašnosti. Používáme ruční zavlažování, které je efektivnější než automatické," uvedl Dvořák. Při vysokých teplotách ale může trať rychle vyschnout. "Budeme kropit při každé přestávce," slíbil Dvořák.

V Lokti je očekávána celá světová špička v čele s Belgičanem Stefanem Evertsem, který vévodí královské kubatuře MX1. Česká federace nominovala Jiřího Čepeláka a Petra Masaříka v kategorii MX1 a Filipa Neugebauera a Jiřího Jankovského ve třídě MX2. Jet by měl i Josef Dobeš, jenž v této sezoně jako jediný Čech v MX1 bodoval.

V Lokti se pojede nejprestižnější světový závod

Pro návštěvníky, kterých se očekává nejméně 15.000, je připraveno odstavné parkoviště, které bude hlídat policie, kemp i místo pro kulturní doprovodný program.

Vedle samotného závodu čekají diváky i další akce. Už v pátek se v loketském amfiteátru odehraje freestylová show s Petrem Kuchařem a dalšími jezdci. V sobotu se uskuteční koncert a ohňostroj, v neděli uzavře program koncert skupiny Olympic.

Závody mistrovství světa se v Lokti konají pravidelně od roku 1995. Už třetí rok se jezdí v kategoriích MX1 a MX2. Loketští pořadatelé nedávno podepsali smlouvu na pořádání závodů MS na další tři roky. V roce 2009 by se v Lokti měl jet Motokros národů, nejprestižnější světový závod.

Reklama