Hlavní obsah

Mistr světa Rickardsson ukončil plochodrážní kariéru

STOCKHOLM

Šestinásobný mistr světa v závodech na ploché dráze Tony Rickardsson ze Švédska skončil se závoděním a nebude v kariéře pokračovat ani ve zbytku této sezóny. Za dva týdny šestatřicetiletý Švéd to oznámil v úterý ve Stockholmu a rozhodnutí vysvětlil obavami o zdraví. Jeden z nejlepších jezdců historie řekl na tiskové konferenci, že nebude pokračovat ani na ligové úrovni.

Článek

Stále ještě úřadující mistr světa Rickardsson přišel o víkendu o Grand Prix Itálie, kterou mu zakázali lékaři kvůli zdravotním komplikacím. Po jednom z pádů si totiž Švéd delší dobu stěžoval na dvojí vidění. Jezdec nyní prohlásil, že už nechce v budoucnu riskovat žádné další otřesy či zranění a vzdal i domácí závod v Mälille, kde bude seriál GP pokračovat 12. srpna. "Tělo mě neposlouchá, takže nemám na výběr," uvedl Rickardsson, který plánoval ukončit kariéru až po sezóně.

Šampion z let 1994, 1998, 1999, 2001, 2002 a 2005 dosáhl letos maxima v zahajovací Velké ceně Slovinska, kde skončil čtvrtý, a byla to také jeho jediná účast ve finálové jízdě. Aktuálně figuroval s 41 body na třináctém místě.

Reklama