Hlavní obsah

Gladiátoři znovu míří do Prahy. Vzduchem budou létat motocykly, skútry či buginy

Praha

První listopadovou sobotu se pražská O2 arena otřese v základech! Na programu je již 17. ročník proslulých FMX Gladiator Games. Do Prahy opět přivezou světovou špičku FMX, nabídnou adrenalinovou zábavu, silné stroje, vůni benzínu, burácení motorů, extrémní výkony, zkrátka podívanou pro celou rodinu.

Foto: Sport.cz

Libor Podmol a jeho efektní triky.

Článek

Čeští i světoví jezdci předvedou to nejlepší ze svého rejstříku dechberoucích triků. Vzduchem budou opět létat motocykly, skútry či buginy, vše bude umocněno živou hudbou a komentováno moderátorem Leošem Marešem. Praha se 4. listopadu může těšit na FMX zážitek, podívanou světové úrovně.

Nejstarší freestyle motokrosová akce v Evropě slibuje nejzářivější FMX hvězdy současnosti, jako jsou čeští jezdci Libor Podmol, Filip Podmol, Petr Pilát nebo Martin Koreň. Ze světových jezdců se na akci představí například Daniel Bodin, Jason Cesco, Jamie Squibb, Brice Izzo nebo Julien Mannon. Přesně po 17 letech se do Prahy vrátí i Edgar Torronteras, který byl v roce 2000 přímo u startu FMX Gladiator Games.

Jednotliví závodníci předvedou nejzajímavější a nejriskantnější kousky a diváci si užijí i zbrusu nové triky ve světové premiéře. Například zcela nový trik Libora Podmola, na který již aktuálně trénuje na speciálně konstruované rampě. A ani ostatní hvězdy show nezůstanou pozadu.

Posunout hranici možností

„Každý ročník byl v něčem unikátní a v Praze se vždy odehrálo něco výjimečného. Ať už šlo o salto na motocyklu Harley-Davidson, nekonečné jezdecké vláčky nebo paralelní skoky různých strojů najednou. A ani letošní ročník nebude výjimkou. Diváci si užijí nejlepší jezdce, kteří se opět chystají předvést jedinečné triky, posunout hranici možností FMX světa a dokázat, že kde je vůle a odhodlání podpořené hodinami tréninku, nic není nemožné," říká Marek Rejman, zakladatel a organizátor FMX Gladiator Games.

Akce nabídne divákům rovněž pohled do zákulisí celé show. Návštěvníci akce budou mít možnost před začátkem prozkoumat například nájezdové rampy, nahlédnout do zákulisí nebo se setkat přímo s jezdci.

FMX Gladiator Games vypuknou 4. listopadu v O2 areně v 17:30 a vstupenky je možné zakoupit už nyní v předprodejní síti Ticketportal.cz.

Reklama

Související témata: