Hlavní obsah

Déšť předčasně ukončil Tomíčkův memoriál, triumfoval v něm Australan Fricke

Praha

Tomíčkův memoriál na ploché dráze znovu pronásledovalo nepříznivé počasí a stejně jako loni musel být za deště předčasně ukončen. Vítězem se stal na mokré dráze neporažený Australan Max Fricke, nejlepší z českých jezdců Eduard Krčmář obsadil čtvrté místo.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Memoriál Luboše Tomíčka, závod na ploché dráze, se opět díky husté dešti proměnil v bahenní souboje na motocyklech. Kvůli počasí se nakonec ani neodjely všechny jízdy. Vpředu na snímku Michael Hartel z Německa, za ním český závodník Josef Franc.

Článek

Vítěz nedělní Zlaté přilby Václav Milík nechtěl v závodě, který je tradiční odvetou za pardubické klání, nechtěl za deště riskovat a předčasně odstoupil už po své třetí jízdě a napodobil vicemistra světa z roku 2011 Švéda Jonssona, který takhle zareagoval ještě dřív.

„Počasí bylo fakt děsné. Voda na dráze udělala kašičku, v tom se nedalo pořádně závodit a postupně se jízda stala až nebezpečnou," mínil Milík, který přitom měl před sebou velkou výzvu. Navázat na triumf ve Zlaté přilbě i v Tomíčkově memoriálu dokázal v jednom roce naposledy Australan Sullivan před dvaceti lety.

Také proto si český jezdec oslavy po triumfu v Pardubicích odpustil. „Žádná party po Zlaté přilbě nebyla, chtěl jsem být nejlepší i v Praze, ale počasí bylo proti," vysvětlil Milík, který by se mohl jako náhradník za zraněného Švéda Lindgrena objevit už tento víkend při Grand Prix v polské Toruni.

Tomíčkův memoriál na ploché dráze (po 16 jízdách)
1, Fricke (Austrálie) 12
2. Kildemand (Dán.) 11
3. Pavlic (Chorvatsko) 9
4. Krčmář (ČR) 9
...7. Kůs (ČR) 3
12. Franc (ČR) 3
13. Milík (ČR) 3

Reklama

Související témata: