Hlavní obsah

Abraham i Kornfeil odstartují v Japonsku ze sedmé řady

Motegi

Karel Abraham i Jakub Kornfeil odstartují do nedělní motocyklové Velké ceny Japonska ze sedmé řady. Oba v dnešní kvalifikaci na mokrém asfaltu v Motegi skončili ve svých třídách dvacátí. Abraham v královské MotoGP nepostoupil do finálové části i kvůli pádu, Kornfeil v Moto3 zaostal za nejrychlejším Italem Nicolem Bulegou o více než jednu a půl sekundy.

Foto: Sport.cz

Český motocyklista Karel Abrahám.

Článek

Abraham byl po kvalifikaci naštvaný. "Super naštvaný. Protože všechno nasvědčovalo tomu, že postoupíme. Měl jsem skvělé závěrečné kolo, ale v poslední zatáčce jsem havaroval," litoval na facebooku Abraham. "Každopádně máme ale skvělý základ a zítra budeme tvrdě makat na tom, abychom získali nějaké body," dodal.

Zklamaný byl i Kornfeil. "Dvacáté místo bych bral na suchu a cenil bych si ho. Na vodě bychom měli být mnohem výš. V těchto podmínkách jsem chtěl alespoň top 15," uvedl Kornfeil v tiskové zprávě.

"Tento víkend bojujeme s věcmi, které jsem ještě nezažil. Problémem jsou snímače telemetrie. Data nám od včerejška ukazují podivné věci, takže nastavování je pak o to těžší. V ranním tréninku jsem měl navíc lehký pád, takže to na celkové pohodě moc nepřidá," konstatoval český jezdec.

Na roštu bude stát na 19. místě vzhledem k penalizaci suverénního lídra MS Joana Mira za nebezpečnou jízdu v závěrečné fázi předchozí Velké ceny Aragonie. Španělský pilot, který se při současném osmdesátibodovém náskoku může už v Japonsku stát mistrem světa, přišel o šest pozic oproti kvalifikačnímu výsledku a startovat bude hned vedle Kornfeila.

Nejrychlejším mužem dne na postupně osychající trati byl Francouz Johann Zarco, který vybojoval druhou pole position v kariéře v MotoGP. V první řadě jej doplní Danilo Petrucci z Itálie a španělský lídr šampionátu Marc Márquez.

Kvalifikace na Velkou cenu Japonska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Motegi:
MotoGP:
1. Zarco (Fr./Yamaha) 1:53,469,
2. Petrucci (It./Ducati) -0,318,
3. M. Márquez (Šp./Honda) -0,434,
...20. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace
Moto2:
1. Nakagami (Jap./Kalex) 1:53,776,
2. Á. Márquez (Šp./Kalex) -0,128,
3. Vierge (Šp./Tech 3) -0,270.
Moto3:
1. Bulega 2:09,320,
2. Antonelli (oba It./KTM) -0,272,
3. Canet (Šp./Honda) -0,388,
...20. Kornfeil (ČR/Peugeot) -1,692

Reklama

Související témata: