Hlavní obsah

Pilník skočí mezi Gladiátory, pak bude útočit na světovou bednu

Praha

Freestylový motokrosař Petr Pilát má před sebou klíčový týden letošní sezóny. Nejdříve si v sobotu střihne v pražské O2 areně exhibici na FMX Gladiator Games, která bude dokonalou přípravou na poslední díl mistrovství světa. Ten se koná v termínu 10.–11. listopadu v čínském Šen-čenu, kde "Pilník" zaútočí na bednu!

Foto: archiv Petra Piláta

Na kochání se krásnou scenérií nemá Petr Pilát při předvádění triků čas.

Článek

Pilát neskrývá, jak moc se těší na akci v hlavním městě. Šanci ukázat se fanouškům nepřichází každý den. „To je moje srdcovka! FMX Gladiator Games si za sedmnáct let existence udělaly v Česku fantastickou vizitku. V aréně už jsem ukázal hodně šílených kousků – v roce 2005 jsem tam skočil i svůj první backflip. Tehdy jsem byl nejmladší jezdec světa, kterému se to povedlo, a dokonce mě zapsali do Guinnessovy knihy rekordů," usmívá se při vzpomínkách český freestyle motokrosař.

Přizabít politika, to by byl průšvih, věděl závodník

To by ani nebyl Petr Pilát, aby nevymyslel něco drsnějšího. "O čtyři roky později už jsme ho skákali dva. Na motorku jsem si posadil tehdejšího primátora Pavla Béma. Nikdo nevěděl, jak to dopadne. Přizabít politika, to by byl průšvih, ale přežili jsme to. Na ten výbuch tribun nikdy nezapomenu! Domácí fanoušci jsou jednoduše nejlepší, nemůžu se dočkat, až jim dám čuchnout trochu ze svého výfuku!" dodal závodník.

Brzy po akci ale bude spěchat do Číny, kde se bude konat poslední díl Night Of The Jumps. „Být profesionálním freestylovým jezdcem je náročné. Stěhování motorky po světě, téměř každý víkend exhibice a závody. Ale nebrečím, splnil se mi sen. A mým snem je i ovládnout mistrovství světa. Věřte mi, jednou ten titul vyhraju!," slibuje fanouškům.

"Letos už to i kvůli nehodě ve Francii, kde jsem si slušně natloukl a na své narozeniny jsem si zlomil nohu, bohužel nevyjde. Nicméně ve hře je celkové 3. místo a o něj se porvu," hlásí Pilát.

Do Číny se vydá hned v úterý. "Už jsem tam několikrát byl, je to úplně jiný svět. Poslední díl světového šampionátu začíná v pátek jedním závodem, v sobotu pokračuje druhým. Průběžně jsem pátý, na Australana Pata Bowdena ztrácím 3 body, třetí Španěl Dany Torres mi uniká o 9 bodů, zespodu na mě zase tlačí šestý Francouz David Rinaldo. Bude to boj, potřebuju podpořit, tak mi držte palce!" doplnil český závodník.

Reklama