Hlavní obsah

Markéta nebere cizince. Sezóna se rozjíždí naostro

Praha

Obhájci titulu v plochodrážní extralize družstev se v letošní sezóně obejdou bez cizinců. Pražský tým AK Markéta má na soupisce pro soutěž, která začne už 17. dubna na jeho domácím oválu, skutečně jen české plošináře.

Foto: Robert Procházka

Závody v Praze na Markétě. Ilustrační snímek.

Článek

„Soupeři z Pardubic a Slaného nám to nechtějí ani věřit, ale my jsme se skutečně rozhodli jít cestou bez zahraničních posil a vsadit na širší základnu klubu. Snad vydrží všichni kluci zdraví. Máme mladé šikovné jezdce a chceme, aby šli výkonnostně nahoru, proto jim dáme výrazný prostor v ligové soutěži," líčí manažer Tomáš Topinka

Základ sestavy Markéty budou každý závod tvořit zkušení Franc a Kůs, další tři jezdci mají kolem nich rotovat. „Holub, Škurla i Smetana nám sotva odrostli juniorským letům a už se na ně tlačí skupinka jezdců do 21 let v čele s Hájkem a Kvěchem," přibližuje Topinka.

Sezóna pro české plošináře začíná už tuto sobotu závodem Prague Open, kde se kromě Milíka, jenž má ligové povinnosti v Polsku, představí kompletní domácí špička. „Pro kluky z našeho týmu to bude dobrý test aktuální formy," naznačuje manažer.

Po závodě Grand Prix, který se pojede 26. května, ale dojde v areálu Markéty k rekonstrukci travnaté plochy i osvětlení. „Na přání ragbistů, kteří na stadiónu hrají mezistátní zápasy, bude osazena umělá tráva třetí generace, což zajistí celoroční provoz a možnost skloubení provozu obou sportů," objasnil šéf klubu Petr Ondrašík.

Start plochodrážní sezóny v Česku
7. dubna: Prague Open
17. dubna: extraliga (Praha)
28. dubna: semifinále ME jednotlivců (Pardubice)

Reklama

Související témata: