Hlavní obsah

Pedrosu nahradí u Hondy pětinásobný šampión Lorenzo

Barcelona

Španělského motocyklového jezdce Daniho Pedrosu vystřídá od příštího roku v týmu Repsol Honda jeho krajan Jorge Lorenzo. Pětinásobný mistr světa skončí po sezóně po dvou letech u Ducati. S Hondou podepsal dvouletý kontrakt a vytvoří hvězdnou dvojici s dalším Španělem Marcem Márquezem.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Španěl Dani Pedrosa u Hondy po dlouhých letech končí.

Článek

Jednatřicetiletý Lorenzo dosud jezdil na hondě pouze v roce 2005 v tehdejší kategorii do 250 ccm. Do královské třídy MotoGP vstoupil v roce 2008 na tovární yamaze a nyní jezdí druhou sezónu na ducati. V neděli v Mugellu zaznamenal na stroji této italské značky své první vítězství.

V továrním týmu Ducati slavného Španěla vystřídá Danilo Petrucci, jenž utvoří italskou dvojici s Andreou Doviziosem.

Mallorčan Lorenzo je dvojnásobným mistrem světa třídy do 250 ccm a trojnásobným šampiónem MotoGP. Na kontě má 66 vítězných Grand Prix, což ho řadí na páté místo v historických tabulkách a na druhé mezi aktivními jezdci za bývalého kolegu z Yamahy Valentina Rossiho z Itálie.

S o šest let mladším Márquezem vytvoří Lorenzo u Hondy tým snů. V MotoGP nezískal od roku 2012 titul nikdo jiný než tito dva jezdci, kteří mají na kontě dohromady 11 vyhraných šampionátů, 130 vítězství a 255 umístění na stupních vítězů.

Pedrosa letos skončí u Hondy po osmnácti sezónách, jeho další působiště není známo.

Reklama

Související témata: