Hlavní obsah

Unikátní svátek na motorkách: triky mistra světa i hvězda extrémního endura

Praha

Výjimečná podívaná a parádní výkony elitních českých motorkářů. Populární ROCK'N'RIDE se po roce opět vrací a 10. až 11. srpna bude k vidění hodně netradiční mix freestyle motokrosu, SuperEndura i disciplíny country cross. „V minulém roce přišlo dva a půl tisíce diváků, letos jich čekáme ještě víc. Podobná motorkářská událost v České republice není," tvrdí Martin Koreň, freestyle motokrosová legenda.

Foto: Sport.cz

Výjimečná podívaná a parádní výkony elitních českých motorkářů - populární ROCK'N'RIDE se po roce opět vrací.

Článek

Akce nabídne adrenalin a zábavu na každém kroku. Můžete dorazit na své vlastní motorce, poslechnut si živou muziku a ještě se podívat na závody z různých odvětví. Motocyklový festival ROCK'N'RIDE slibuje v srpnu hodně nevšední zážitky.

Největším magnetem budou triky mistra světa Libora Podmola, jeho bratra Filipa a zkušeného Martina Koreně. Zároveň do Benešova dorazí i další elitní čeští freestyle motokrosaři jako František Máca nebo Radek Bílek, ze zahraničí pak třeba Francouz Julien Manon a Julien Vanstippen z Belgie.

Letošní ročník navíc slibuje novinku: „Ve finálových jízdách se nebudou opakovat triky z kvalifikace. Jízdy tak budou daleko rozmanitější," uvedl Martin Koreň. „V minulém roce vyhrál Filip Podmol, jsme zvědaví, jestli vítězství obhájí," dodal Koreň.

Dorazí matador Cyprian

Na loňském ROCK'N'RIDE se poprvé v historii uskutečnil závod SuperEndura na venkovní trati. K netradiční záležitosti dojde také letos. S tím, že do areálu v Benešově dorazí David Cyprian, hvězda extrémního endura! Závod bude rozdělen na kategorie profi a hobby.

„Půjde o velkou věc. Na trať vždycky vyrazí čtyři jezdci a postupovat do další části budou pouze dva. Jízdu budou znepříjemňovat klády a pneumatiky. Diváci se mohou těšit na souboje loket na loket, bude to velmi kontaktní," slibuje Vít Kuklík, přezdívaný Karel Gott českého endura.

Dalším vrcholem je country cross, tedy vytrvalostní závod na hodinu a půl. Mezi sebou budou bojovat dvojice jezdců. Do Memoriálu Jaroslava Kuklíka se může přihlásit prakticky kdokoliv, pojede se v kategoriích profi, hobby, veteráni a ženy. Memoriálu se zúčastní i bratři Martin a Víťa Kuklíkovi, kteří dohromady posbírali 42 mistrovských titulů v enduru a také uctí památku svého otce.

Reklama