Hlavní obsah

Lacko se v Mostě pokusí zaútočit na suverénního Hahna

Most

Po šestitýdenní letní přestávce pokračuje o víkendu v Mostě seriál mistrovství Evropy v závodech tahačů a s velkými ambicemi se na domácí trati představí úřadující šampión Adam Lacko. Jezdec týmu Buggyra ztrácí v průběžném pořadí seriálu 57 bodů na vedoucího Jochena Hahna z Německa a na severu Čech by rád odstup za letošním suverénem snížil.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko před smečkou pronásledovatelů.

Článek

Od začátku šampionátu zdravotními potížemi zmítaný Adam Lacko věří, že naděje na obhajobu umírá poslední. „Buggyra ani Adam už nemusí nikomu nic dokazovat. Všichni snad vědí, že nezávodíme proto, abychom skončili druzí, nebo třetí. Nicméně sport je o vítězích a poražených," konstatuje manažer týmu Jan Kalivoda. „Most bereme jako příležitost poděkovat sponzorům a partnerům. Pokud udělá Adam body, nejlépe maximálních 60, bude radost o to větší. Štěstí přeje odvážným, připraveným a těm, kdo neztrácí víru," dodává.

Úřadující mistr Evropy, fakticky stále se nacházející ve stádiu rekonvalescence, s povděkem kvituje, že v průběhu pauzy začal alespoň zlehka běhat a posilovat horní část těla. „I když je o mně známo, že nejraději závodím, přestávka přišla vhod. Rána mě sice pořád limituje, na plavání to moc není, ale i lehké cvičení probudí endorfiny," říká Lacko.

Zatím suverénního lídra Jochena Hahna neřeší, soustředí se především na svůj výkon. „Tabulka hovoří jasně, na prvních čtyřech místech stejný počet mistrů Evropy, kteří získali dohromady deset titulů. Asi něco vypovídá o kvalitě letošního ročníku. Stát se může všechno, hlavně musím mít sám ze sebe dobrý pocit," přeje si.

Průběžné pořadí ME (po 4 z 8 závodů):
1. Hahn (Něm./Iveco) 188, 2. Lacko (ČR/Buggyra) 131, 3. Kiss (Maď./Mercedes) 121.

Reklama

Související témata: