Hlavní obsah

Mick Schumacher má první titul, je mistrem Evropy formule 3

Praha

Mick Schumacher, syn sedminásobného mistra světa formule 1 Michaela Schumachera, získal první titul ve své zatím krátké kariéře. Devatenáctiletý jezdec se dnes stal mistrem Evropy série formule 3.

Foto: Profimedia.cz

Mick Schumacher se dočkal velkého úspěchu

Článek

Schumacherovi k tomu stačilo druhé místo v závodě na Hockenheimringu, díky němuž má náskok 51 bodů před britským rivalem Danielem Ticktumem a v nedělním finále seriálu už nemůže být předstižen. "Je to úžasné, ještě mi to plně nedochází," uvedl nositel slavného jména.

Díky titulu nasbíral Schumacher také potřebných 40 bodů pro zisk takzvané superlicence, jež představuje oprávnění ke startu ve formuli 1. V příští sezoně však syn legendy motorsportu do elitní kategorie určitě nepřestoupí. V úvahu pro něj připadá formule 2 nebo japonský seriál superformulí.

Schumacher je prvním německým šampionem formule 3. Jeho předchůdci jsou například čtyřnásobný mistr světa F1 Alain Prost z Francie, bývalý známý pilot Riccardo Patrese či současní jezdci MS F1 Esteban Ocon, Lance Stroll a nováček pro příští sezonu Lando Norris.

Schumacherův slavný otec vyhrál v roce 1990 ve formuli 3 německý šampionát a rok nato už zahájil svou hvězdnou kariéru ve formuli 1. Před pěti lety měl Michael Schumacher těžký úraz na lyžích, při němž utrpěl vážný úraz hlavy a od té doby se na veřejnosti neobjevil.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články