Hlavní obsah

Vyhlášení Zlatého volantu ozdobí Ralf Schumacher a Barros

Praha

Bývalý elitní jezdec formule 1 Němec Ralf Schumacher a dlouholetý účastník mistrovství světa silničních motocyklů Brazilec Alex Barros budou hlavními hvězdami vyhlášení motoristické ankety Zlatý volant v příštím roce. Slavnostní ceremoniál 42. ročníku se v Praze uskuteční 20. února.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zlatého volantu už se zůčatsnil i slavný Michael Schumacher. Nyní dorazí jeho bratr Ralf

Článek

"Hlavním tématem celého večera bude pohled do zákulisí. Zlatý volant není jen o jednom vítězství. Chtěli bychom všem ukázat, co všechno za úspěchy stojí," uvedla výkonná ředitelka pořádající agentury Pozitif Jana Svobodová na dnešní tiskové konferenci. V industriálních prostorách Pragovky budou k vidění například závodní boxy s aktivním servisním týmem.

Do hlasování novinářů a odborné poroty tentokrát výrazně zasáhnou i fanoušci, jejichž hlasy budou tvořit 30 procent celkových výsledků. K již tradičním kategoriím se vrací Talent roku. "Chceme tak povzbudit mládež v její cestě za velkými volanty," řekla Svobodová.

Po letošní návštěvě britského pilota formule 1 Davida Coultharda a pětinásobného motocyklového mistra světa Australana Micka Doohana dorazí na slavnostní vyhlášení znovu i hvězdy světového motorsportu. Zvláštní ocenění tentokrát převezmou Ralf Schumacher, bratr sedminásobného mistra světa F1 Michaela a vítěz šesti Velkých cen, a Barros, který vyhrál sedm závodů mistrovství světa. "Rádi bychom s nimi strávili aktivně celý den. Plánujeme odborné diskuze, setkání s fanoušky a trošičku větší program," dodala Svobodová.

Reklama