Hlavní obsah

Buggyra neponechává nic náhodě, v Mostě už testovala na další sezonu

Tým Buggyra Racing absolvoval po úspěšné sezoně testování na domácím okruhu v Mostě. Zatímco Adam Lacko se věnoval testování nových komponentů, Oly Janes se zaměřil na zdokonalení svých závodních dovedností. O pozici pilota Buggyry se také zajímal vítěz letošního Grammers Cupu.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko v kabině svého tahače.

Článek

Druhý muž letošního evropského šampionátu tahačů Adam Lacko si každou chvilku strávenou na mosteckém okruhu užil. Na svém speciálu testoval nové komponenty, které budou využity v nově připravovaném voze. „Jsem rád za každou příležitost, kdy mohu usednout za volant," konstatoval.

„Bylo potřeba vyzkoušet nějaké nové věci, které bychom pak využili v novém voze. Teď vyhodnotíme všechna data a vybereme nejideálnější variantu," uvedl čtyřiatřicetiletý pilot, který se chce přes zimu věnovat především fyzické přípravě. „Jelikož jsem celou sezonu absolvoval ve stavu nemocných, tak moc prostoru na cvičení nebylo. Proto teď, když už jsem plně zdráv, se do kondice mohu znovu naplno opřít."

Britský pilot ve službách Buggyry Oly Janes využil další možnost, jak posunout své závodní dovednosti o level výš. „S testováním jsem velice spokojený. Zlepšovat se mohu jen tehdy, když sedím za volantem. I když jsem se v posledních závodech zlepšoval, mám stále velké rezervy. Nyní si musíme s Honzou sednout a zhodnotit sezonu. Jak to bude příští rok, se teprve uvidí," řekl třetí muž letošního Poháru nováčků.

Buggyra je žádaná nevěsta

Na mostecké testování dorazil také vítěz letošního Grammers Cupu, Brit Shane Brereton. „Jakmile se v sezoně po paddocku rozkřiklo, že pro Adama stavíme nové auto a to „staré" bude volné, ihned nás Shane kontaktoval. Proto jsme ho pozvali do Mostu na podzimní testování, které je vhodné pro všechny adepty na pozici pilota Buggyry, jelikož si závodní speciál mohou otestovat v dostatečném předstihu před další sezonou," uvedl manažer týmu Jan Kalivoda, kterého nyní čekají dlouhá jednání.

„S tím, že Adam bude příští rok závodit s novým vozem, se nám naskytlo hned několik možných variant a my teď musíme vybrat nejideálnější," dodal s tím, že zatím není nic jisté. „Zájemců je hned několik a jednání jsou v úplném počátku. Rozhodnuto bychom chtěli mít do března příštího roku, každopádně Buggyra je žádaná nevěsta."

Reklama

Související témata: