Hlavní obsah

Drsná bouračka! Během slavného závodu v sobě skončilo skoro dvacet aut

Daytona Beach/Praha

Opravdu pořádná nehoda byla k vidění během automobilového závodu Daytona 500 série NASCAR. Přimíchal se do ní nevídaný počet 18 aut. Do konce závodu přitom chybělo už pouze deset kol. Nehodu můžete zhlédnout v přiloženém videu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Drsný karambol při závodech NASCARVideo: sntv

 
Článek

Nešťastníkem, který řetězovou reakci odstartoval, byl Paul Menard závodící s číslem 21, který později sám uznal, že byl viníkem nehody. Menard lehkým kontaktem otočil proti směru jízdy vůz svého soupeře Matta DiBenedetta (číslo 95). Následně šlo vše velmi rychle, jedno auto naráželo do druhého a nehodě téměř nebylo možné se vyhnout.

Některé vozy se ocitly doslova v obležení ostatních (například vůz Arica Almiroly závodícího s číslem 10), závodníci naráželi do zdi a mnozí vyjeli úplně mimo trať.

Foto: Jim Topper, ČTK/AP

Nehoda během závodu Daytona 500 série NASCAR.

Do nehody byl zapojen i vítěz loňského ročníku Daytona 500, Austin Dillon. Ač kolize vypadá na první pohled hrozivě, podle serveru Daily Mail všichni závodníci vyvázli bez zranění. Závod, který musel být po kolizi přerušen, aby se trať vyčistila, celkově vyhrál Denny Hamlin z týmu Toyoty.

Série Nascar je slavná po celém světě. Letos v červnu by se měla představit i v Česku, konkrétně v Mostu.

Reklama