Hlavní obsah

Formule E v ulicích Londýna? Britové se znovu dočkají svého E Monaka

Finále soutěže se vrací na starý kontinent. Příznivci Formule E se příští sezonu mohou těšit na velké vyvrcholení ročníku v ulicích Londýna. Dva víkendové závody se pojedou ve čtvrti Docklands v červenci 2020. Poprvé v historii se cílová rovinka přestěhuje pod střechu do výstavního centra ExCeL.

Foto: Profimedia.cz

Formule E bude letos finišovat v New Yorku. Pro příští sezonu pořadatelé připravili velké finále do ulic Londýna.

Článek

Elektrické monoposty světoznámých automobilových značek pokračují v expanzi a snaze zaujmout všechny fanoušky motorsportu. Závodění formulí využívající baterie se proto příští sezonu vrací do metropole Spojeného království. Jak informují ostrovní média včetně Theguardian.com, měření sil bude tentokrát probíhat v přístavní čtvrti Docklands podél řeky Temže, doslova na dostřel londýnským mrakodrapům.

O dechberoucí městské scenérie spojené se soupeřením pilotů tedy nebude nouze. Dvou a půl kilometrová trať s třiadvaceti zatáčkami by během červencového víkendu měla přinést dramatické vyvrcholení příští sezony. Ta letošní finišuje dvěma po sobě jdoucími podniky v New Yorku.

„Formule E se vrací do Británie, aby nabídla fanouškům vzrušující zážitky. Zároveň v sobě nese silné poselství spojené se znečištěním velkých měst a propaguje čisté technologie a elektrickou udržitelnou mobilitu," prohlásil ředitel série Alejandro Agag.

Formule E se posouvá a získává na popularitě ruku v ruce s rozvojem elektromobility a s postupným pronikáním elektromotorů do vozových parků světové populace. Své týmy mají v současnosti na startu automobilky Audi, BMW, Citroen, Nissan nebo Jaguar. Příští rok se k nim připojí monoposty Mercedesu a Porsche. Soutěž patří pod Mezinárodní automobilovou asociaci FIA.

Reklama

Související témata: