Hlavní obsah

První víkend vyšel na jedničku, libuje si Lacko

Misano
Aktualizováno

První závodní víkend sezony v italském Misanu dopadl pro Adama Lacka nad očekávání dobře. V novém speciálu VK50 přidal v neděli v mistrovství Evropy tahačů další pódiové umístění a udržel se tak ve vedení šampionátu o dva body před dotírajícím Němcem Hahnem.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko v kabině svého tahače.

Článek

Začátek byl nadějný. Adam Lacko zopakoval v neděli za neustávajícího deště svůj kvalifikační výsledek ze soboty, kdy zajel druhý nejrychlejší čas.

Start třetího závodu probíhal za vlajících žlutých vlajek zakazujících předjíždění. Důvodem byla mokrá trať. Aktuálně první muž průběžného pořadí se ihned po startu usadil na druhé pozici, která byla i konečná. „Jsem spokojený. Další druhé místo a důležité body do průběžného hodnocení. Před startem začalo opět silně pršet a na trati byly místy velké kaluže. Závod nebyl vůbec jednoduchý," hodnotí Lacko.

Stíhací jízdou v posledním závodě dojel pro čtvrté místo. „Závod jsem si užil. Nakonec se mi podařilo dostat ze sedmé pozice na čtvrtou, první trojka už měla velký náskok a nebylo v mých silách je dohnat," líčí pilot Buggyry, který vede šampionát o dva body před Hahnem. „První víkend vyšel na jedničku. Byl jsem sice optimistický, ale že budu odjíždět z Misana ve vedení, jsem nečekal. Auto fungovalo výborně ve všech podmínkách, a to stále nejsme na jeho hranici. Mám hodně dobrý pocit a těším se na další závody."

Jeho stájový kolega Oly Janes zaznamenal nejlepší víkend ve svém dosavadním účinkování v evropském šampionátu tahačů, když bodoval ve všech čtyřech jízdách. „V takový začátek jsem snad ani nesnil. Z Misana odjíždím nadšený. Podařilo se mi v každé jízdě dojet v nejlepší desítce a bodovat. Navíc v Promoters cupu jsem se usadil na první pozici. Věřím ale, že se můžu ještě zlepšit. Už teď se těším do Maďarska," libuje si Brit, který v průběžném hodnocení uzavírá první desítku nejlepších jezdců.

Mistrovství Evropy tahačů v Misanu (Itálie):
1. jízda:
1. Kiss (Maď./Mercedes) 29:09,15,
2. Lacko (ČR/Buggyra) -3,412,
3. Hahn (Něm./Iveco) -10,829.
2. jízda:
1. Hahn 26:15,007,
2. Lenz (Něm./MAN) -5,165,
3. Janiec (Fr./MAN) -5,705,
4. Lacko -7,722.
Průběžné pořadí:
1. Lacko 44,
2. Hahn 42,
3. Kiss 34.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint