Hlavní obsah

Kokpit vozu zachvátily plameny. Jezdec na okruhu v Anglii závodil s časem

Leicestershire/Praha

Duchapřítomná reakce, nebo zbytečný risk? Fanoušci motorsportu se na sociálních sítích nemůžou shodnout ohledně rozhodnutí britského závodníka Caluma Lockieho, jehož Shelby Daytona Coupe zachvátily na anglickém okruhu Donnington Park plameny. Jezdec auto neodstavil a hořící kokpit neopustil. Šlápl naopak na plyn a historický vůz dovezl až do depa.

Kokpit závodního vozu zachvátily plameny

 
Článek

Jeho závodní Shelby má hodnotu téměř 10 milionů korun. Zřejmě kvůli tomu se trojnásobný vítěz čtyřiadvacetihodinového závodu Calum Lockie rozhodl předjet safety car a pádil plnou rychlostí do boxu, přestože mu kombinézu v kokpitu olizovaly plameny šlehající ze zadní části závodního speciálu.

Kouř a následný oheň údajně způsobil přehřátý diferenciál. Jakmile si jezdec všiml kouře v kokpitu. Na nic nečekal, sešlápl plynový pedál a vyrazil na souboj s časem. „Velmi rychle se dým rozšířil celým vozem, pak mi začaly plameny šlehat kolem pravého ramena a já si jen řekl, ach," popsal jezdec dramatickou situaci tiskové agentuře.

Foto: Sport.cz

Vůz Shelby Daytona Coupe závodníka Caluma Lockieho.

„Bylo to o tom, jestli se spolehnu na traťové maršály, nebo se pokusím dojet do boxů. Maršálové dělají skvělou práci, ale jejich hasící zdroje jsou omezené," přiblížil své myšlenkové pochody během kritického momentu na okruhu.

Jezdec jako zázrakem vyvázl bez zranění. A ani jeho snaha dopravit vůz do bezpečí nepřišla vniveč. Požárníkům se v boxové uličce podařilo oheň rychle uhasit. Jeho Shelby nebylo vážně poškozeno, a čeká ho tak porce dalších kilometrů po závodních tratích.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články