Hlavní obsah

Lacko byl na Slovensku dvakrát třetí, dvakrát mu chyběl kousek

Orechová Potoň

Adam Lacko vybojoval v třetím dílu mistrovství Evropy tahačů na Slovakiaringu dvě třetí a dvě čtvrtá místa. Po neúspěšném předminulém víkendu v Budapešti, kde přišel o průběžné vedení a propadl se na šesté místo, se český pilot vrátil na stupně vítězů a v celkové klasifikaci je čtvrtý s pětibodovou ztrátou na třetího Norberta Kisse z Maďarska. Suverénně vede německý obhájce titulu Jochen Hahn.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko v kabině svého speciálu.

Článek

Obě medailová umístění vybojoval Lacko v sobotu při triumfech německých jezdců Hahna a Saschy Lenze. V obou jízdách před ním projela cílem i Stephanie Halmová, jíž patří druhé místo v šampionátu.

Za německou závodnicí Lacko dokončil i třetí soutěžní jízdu, tentokrát ale na čtvrtém místě s odstupem pouhých 162 tisícin. A na závěr víkendu dělilo předloňského evropského šampiona 133 tisícin od třetího Lenze.

Foto: Buggyra media

Adan Lacko v příjemné společnosti na Slovakiaringu...

Výhry si připsali Hahn a Španěl Antonio Albacete. Lacko byl podle bodového zisku v Orechové Potoni třetím nejúspěšnějším jezdcem po Hahnovi a Halmové.

S víkendem je spokojený

Do třetí pohárové jízdy víkendu odstartoval po rozporuplném rozhodnutí jury až ze čtvrtého místa. Na stejné pozici také závod dokončil. „Stále to nechápu. Startovat ze třetího nebo čtvrtého místa je zrovna na tomto okruhu velký rozdíl. Pokud startujete ze čtvrtého jako teď já, dostanete se v první zatáčce na vnější stranu a nemáte tak šanci protlačit se dopředu. Steffi využila vnitřní stopy a dostala se přede mne. Dotíral jsem pak na ní celý závod, ale svou pozici udržela," líčil své pocity Lacko.

Poslední závod víkendu moc vzrušení nepřinesl. Český pilot svou pozici nevylepšil a dojel podruhé na „bramborové" pozici. „Museli jsme před závodem prohodit pneumatiky, protože jedna byla dost zničená a hrozilo, že by se mohla protrhnout. Během závodu to ale hodně klouzalo a bylo obtížné se dotáhnout na první trojku. Nakonec se mi to ale v posledním kole podařilo a cílovou pásku jsme protli bok po boku se Saschou. Škoda, jet ještě jedno kolo, tak jsem si jistý, že bych ho předjel," hodnotí závěrečnou jízdu Lacko.

„S víkendem jsem spokojený, i když mě některá rozhodnutí ředitelství závodu nejdou do hlavy. S tím se ale musíme poprat a bojovat. Podařilo se mi poskočit už na čtvrté místo a na třetího Kisse mi zbývá už jen 5 bodů. Teď je na programu Německo, kam vyrážím s cílem dostat se na bednu, tak uvidíme," plánuje pilot roudnické Buggyry.

Závod mistrovství Evropy tahačů na Slovakiaringu:
3. jízda:
1. Hahn (Něm./Iveco) 22:07,922
2. Reinert (Něm./Iveco) -1,399
3. Halmová (Něm./Iveco) -2,574
4. Lacko (ČR/Buggyra) -2,736
4. jízda:
1. Albacete (Šp./MAN) 22:05,625
2. Kiss (Maď./Mercedes) -3,769
3. Lenz (Něm./MAN) -5,337
4. Lacko -5,470
Průběžné pořadí ME (po 3 z 8 závodů):
1. Hahn 144
2. Halmová 103
3. Kiss 95
4. Lacko 90

Reklama

Související témata: