Hlavní obsah

Lacka neopouštějí smělé myšlenky na zisk titulu

Praha

Automobilový jezdec Adam Lacko se na nadcházející Grand Prix na německém okruhu Nürburgring pokusí výrazněji zapojit do hry o titul. Pilot týmu Buggyra Racing je po třech dílech šampionátu průběžně čtvrtý a na vedoucího Jochena Hahna z Německa ztrácí 54 bodů. Lacko však věří, že na slavném okruhu svou pozici vylepší.

Buggyra v třetím dílu mistrovství Evropy tahačů na SlovakiaringuVideo: Buggyra media

 
Článek

Sezona rychle postupuje. Po závodech v Misanu, Hungaroringu a Slovakiaringu čeká na nejrychlejší truckery starého kontinentu první vrchol sezony v podobě víkendu na Nürburgringu.

„Jedeme úplně nové auto. Z dvanácti bodovaných jízd jsem jedenáctkrát dojel. VK50 drží a má velký potenciál, který v dohledné době určitě využijeme. Nejlépe už na Nürburgringu," doufá Adam Lacko, jehož ztráta 54 bodů na průběžného lídra Jochena Hahna nestresuje. „Asi bych měl řešit vzhledem k průběžnému pořadí Norberta a Steffi, smělé myšlenky na zisk titulu mě ale neopouštějí."

Foto: Buggyra media

Adam Lacko na trati.

Český pilot se soustřeďuje jen sám na sebe. „Dám do každého metru okruhu tradičně všechno, v minulosti se mi tato strategie vždycky vyplácela. Jochen se Steffi budou na domácím okruhu tradičně pod velkým tlakem. Oba jsem porazil v Misanu, netuším, proč by tomu tak nemohlo být i na Nürburgringu."

Celý tým Buggyra Racing se do Německa těší. „Nevím o nikom, kdo by neměl Nürburgring rád. O víkendu přijde tradičně 200 000 lidí, což je více, než chodí na podniky F1. Fantastická atmosféra a okruh, který Buggyrám svědčí," říká manažer Jan Kalivoda.

Čtvrtý závodní víkend evropského šampionátu tahačů bude poprvé kompletně vysílat stanice Sport 5.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint