Hlavní obsah

Moravské Monte Carlo nabídlo výjimečnou adrenalinovou podívanou

Hrušovany

Davy lidí, vůně benzínu ale i nejedna bouračka a nepředvídatelné počasí. I tak by se dal ve zkratce charakterizovat víkend v Hrušovanech nad Jevišovkou. Třítisícové město v jižním cípu Moravy hostilo již druhý ročník městských závodů motorek, čtyřkolek a motokár.

Foto: Václav Volf

Víkend v Hrušovanech nad Jevišovkou byl hodně o adrenalinu.

Článek

Ulice se zde stejně jako loni rozezněly silnými zvuky závodních motorů, za balíky slámy kolem trati se poskládaly stovky diváků a bezmála 60 závodníků létalo vysokou rychlostí někdy doslova jen centimetry od nelítostně vysokých obrubníků, o adrenalin tak rozhodně nebyla nouze.

Úzká trať nedovolovala ani ty nejmenší chyby, podnik se proto bohužel neobešel bez několika ošklivě vypadajících nehod. Přistavená sanitka se tedy sice nenudila, ale kromě zlomeného kotníku po nepovedeném doskoku na motorce se nikomu nic vážnějšího nestalo.

Foto: Václav Volf

Pár minut do startu...

Jak fanoušci, tak i závodníci si vychvalovali výbornou atmosféru po čas celého víkendu. „Atmosféra v Hrušovanech byla skvělá, jakožto domácí jezdec jsem cítil velkou podporu, a to mě hnalo dopředu," líčil hrušovanský rodák a zároveň celkový vítěz kategorie S2, Filip Jirků.

Program přichystaný na sobotní večer bohužel narušil prudký déšť, z toho důvodu se musela na další den přesouvat i závodní rozjížďka motorek.

Foto: Václav Volf

Víkend v Hrušovanech nad Jevišovkou byl hodně o adrenalinu.

V neděli už ale panovalo krásné počasí bez mráčku, což divákům umožnilo si nerušeně vychutnat napínavé souboje kolo na kolo. Nedělní závodní rozjížďky určily celkové vítěze jednotlivých kategorií a zajímavostí je, že hned ve třech kategoriích ze čtyř zvítězili místní rodáci.

Kategorii čtyřkolek suverénně ovládl Miroslav Sýkora, v motokárách zvítězil Adam Křivánek, ve třídě Supermotard S2 se na stupínek nejvyšší postavil Filip Jirků a v motorkách Supermotard S1 první místo vybojoval pravidelný účastník hrušovanských závodů, Erik Provazník.

Dříve patřily městské závody mezi poměrně obvyklé události, dnes se však jedná o zcela ojedinělou a výjimečnou akci. Na události nechyběl ani safetycar nebo hostesky v krátkých sukních a podpatcích. Akce měla zkrátka vše, co k závodům rychlých kol patří. Nyní nezbývá než doufat, že se ze Supermota v Hrušovanech stane dlouhodobá tradice.

Reklama

Související témata: