Hlavní obsah

Déšť zastavil tahače v Mostě

Most

Program druhého dne mosteckého závodu mistrovství Evropy tahačů musel být kvůli nepříznivému počasí zrušen. Český jezdec Adam Lacko z týmu Buggyra Racing se tak mohl radovat pouze z druhého a třetího místa v sobotních závodech, celkově je v šampionátu třetí.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Silný déšť ukončil závody v Mostě.

Článek

První nedělní jízda musela být kvůli silnému dešti přerušena ve třetím kole. Když se závodní stroje postavily o půldruhé hodiny později znovu na start, opět se prudce rozpršelo. Nakonec musel být zrušen kompletní program.

"Vzhledem k těžkým závodním strojům, jejichž pneumatiky neodvádějí tak kvalitně vodu jako u cestovních vozů, by byla jakákoliv další jízda příliš riskantní," řekl zástupce ředitele závodu Jindřich Hrneček.

Buggyra v závodě tahačů v Mostě

Buggyra media

Historie závodů tahačů pamatuje podobný případ pouze jednou. V roce 2001 na německém Nürburgringu musely být nedělní závody zrušeny kvůli mlze. V sedmadvacetileté historii závodů tahačů na mosteckém okruhu tak diváci poprvé neviděli vyhlášení vítězů po závodech nejtěžších závodních automobilů.

Lacko tudíž mohl být spokojen pouze se sobotními výsledky. "Po podařeném vystoupení jsem samozřejmě doufal, že v neděli dokážu alespoň jednou zvítězit. Jenomže počasí chtělo jinak a nikomu z přítomných nepřálo. Mrzí mě to především kvůli divákům, kteří často vážili dlouhou cestu, aby nás viděli závodit. Bohužel k tomu nedošlo," uvedl třetí pilot průběžného hodnocení ME.

FIA je až příliš opatrná, míní manažer

„Obrovská škoda. FIA je po posledních událostech až příliš opatrná. Rozhodně s jejími dnešními rozhodnutími nesouhlasím. Ubližuje oběma stranám, ale nejvíce jsou biti diváci, kteří chtějí vidět napínavé závody, a nakonec odjíždějí domů rozladění, protože vlastně neviděli vůbec nic," reaguje manažer týmu Jan Kalivoda.

Foto: Buggyra media

Buggyra v Mostě nasadila tři tahače.

"Chtěl bych všem fanouškům poděkovat za úžasnou podporu. Přece jen pro ně také tohle všechno děláme. Jsou ale věci, které neovlivníme. Věřím, že za rok se tu všichni opět sejdeme," doufá Kalivoda.

Finský pilot Mika Mäkinen jedoucí se třetím vozem Buggyra v sobotu zaznamenal jedenácté a čtrnácté místo.Také on si svůj první závodní víkend po dlouhé pauze představoval trochu jinak. „Bohužel s tím nic nenadělám. Alespoň, že vyšla sobota, kterou jsem si hodně užil. Teď si s vedením sedneme a rozhodneme se, jak bude naše spolupráce pokračovat. Sám zatím nevím, nechme se překvapit," avizuje Mäkinen.

Reklama

Související témata: