Hlavní obsah

Hrůzostrašná podívaná! Nezvladatelná auta se měnila v hromadu šrotu

Kodaň/Praha

Divoká bouračka jedenácti aut, kdy některá létala vzduchem a měnila se v hromadu šrotu, vyděsila fanoušky. Nic na tom nemění, že se obešla bez vážnějších zranění. Na mokré dráze ztráceli řidiči kontrolu nad svými vozy a vše skončilo při závodě DS3 Cupu v Dánsku nevídaným karambolem. Podívat se na něj můžete v přiloženém videu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Drsná havárie jedenácti aut během závoduVideo: sntv

 
Článek

Šílená havárie byla výsledkem nenadálé změny počasí. Mokrá dráha na okruhu Jyllandsringen FDM připomínala najednou kluziště, kdy bylo těžké krotit rychlé vozy. Nejdříve bouraly tři stroje od ochranné bariéry, další se během pár sekund v rychlosti a krkolomných saltech přidaly. Je až s podivem, že až na dvě zlomená žebra jednoho z pilotů nedošlo k vážnějším zraněním. Závod byl zastaven, aby se předešlo případným dalším nehodám.

V poslední době zasáhla svět motoristického sportu řada nehod. Před týdnem třeba zemřel mladý francouzský pilot Anthoine Hubert při závodech F2. drsnou nehodu má ve formuli 3 za sebou i Alex Peroni, jenž měl pořádnou kliku. I když byl jeho monopost na odpis, on odešel po nehodě bez vážnějších problémů.

Reklama

Související témata: