Hlavní obsah

Lacko se tlačí na Albaceteho, v Le Mans na něj nic neztratil, ale ani nezískal

Le Mans
Aktualizováno

První závodní den v Le Mans dojel Adam Lacko v evropském šampionátu tahačů na čtvrté a třetí pozici. V průběžném hodnocení zůstává nadále třetí se ztrátou devíti bodů na Španěla Albaceteho. Šampionem se s předstihem stal Němec Jochen Hahn a získal šestý titul. Lackův týmový kolega Oly Janes především díky druhému závodu opět navýšil svůj náskok ve vedení Grammer Cupu už na 29 bodů.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko na trati.

Článek

Adam Lacko dokončil úvodní pohárovou jízdu jen těsně pod stupni vítězů. „Start byl takový zvláštní, protože je tady nově posunutý startovní rošt asi o dvě stě metrů a čekal jsem, že se odstartuje o hodně později," diví se.

„Myslel jsem si, že jízdu dotáhnu na medailové umístění, ale bohužel se to nepodařilo. Nic není ztracené, teď nás čeká handicapový závod, kde zabojuji. Uvidíme, jak se to podaří," sliboval.

Ve druhém závodě opravdu zabojoval a dojel Buggyře pro pohár s pořadovým číslem 1001. „Jsem spokojený. Povedl se mi začátek závodu a propracoval jsem se z pátého na třetí místo. Celý závod jsem pak tlačil na Steffi. Vše vygradovalo v poslední zatáčce závodu, kdy jsme jeli bok po boku, ale nenechala tam moc místa a zkušeně si svou pozici pohlídala. Dnes jsme na Antonia nic neztratili, ale ani nezískali. Snad se zítra zadaří lépe a podaří se mi ztrátu stáhnout. Stále je o co bojovat," poukazuje Lacko.

Výsledky závodů ME tahačů v Le Mans (Francie):
První jízda:
1. Hahn (Něm./Iveco) 23:23,369,
2. Lenz (Něm./MAN) -1,431,
3. Albacete (Šp./MAN) -4,472,
4. Lacko (ČR/Buggyra) -5,901.
Druhá jízda:
1. Kursim 23:33,647,
2. Halmová (oba Něm./Iveco) -1,208,
3. Lacko -1,510.
Průběžné pořadí ME:
1. Hahn 297,
2. Albacete 205,
3. Lacko 196.

Reklama

Související témata: