Hlavní obsah

Buggyra má základnu u letadla, Koloc chystá aerolinky

Lidé cestující na trase mezi Prahou a Libercem po dálnici D10 mohou navštívit opravený areál občerstvení Letadlo u Bakova nad Jizerou. Vyřazený Iljušin Il-18D, který byl svého času nasazován především na lety do Havany, se oblékl do barev týmu Buggyra, který si zde zřídil svou základnu. Spojení s letadlem není náhodné, majitel týmu Martin Koloc chystá aerolinky Buggyra Air.

Ledově klidná, bez emocí. Taková je světová rekordmanka Aliyyah Koloc. Může za to i Aspergerův syndromVideo: sport.cz, Buggyra Racing

 
Článek

Letadlo koupil podnikatel František Vágner. Stroj nese nový červeno-modro-bílý nátěr, který doplňuje nápis Buggyra Air. Kolem vzniklo venkovní posezení, nové je parkoviště i dětské hřiště. Areál se bude využívat také pro srazy závodníků stáje Buggyra s fanoušky, odjíždět by se odsud mělo i na závody Rallye Dakar.

„Buggyra Air není náhodná značka. V poslední době se naskytla velká nabídku odkupu malých letadel do 12 cestujících za výhodné ceny. Uvažujeme tedy o založení letecké společnosti se sídlem v Dubaji a pobočkou v Indonésii či Malajsii," avizuje Martin Koloc, majitel týmu Bugyra Racing.

Tomáš Enge plánuje Dakar. Do buginy se zamiloval, teď už jen sehnat spolujezdce

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„O charterových letech jsme uvažovali v horizontu pěti let. Aktuální situace však všechno urychlila. A trh v Asii je daleko jednodušší než v Evropě," poukazuje.

Získali místo na oslavy

Iljušin určený pro celoroční využívání širokou veřejností mají domácí fanoušci každopádně blíž.

„Získali jsme základnu, ze které budeme vyrážet na většinu akcí včetně Dakaru. Navíc plánujeme prezentace našich aktivit a v neposlední řadě doufáme, že se prostory areálu stanou místem oslav našich triumfů. Můžeme se pyšnit nejlepším jezdeckým složením z jakéhokoliv týmu v České republice," pochvaluje si Koloc.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Automobiloví závodníci (zleva) Jarek Janiš, David Vršecký a Tomáš Enge během akce týmu Buggyra Racing v Bakově nad Jizerou.

„Tomáš Enge, Jarek Janiš, David Vršecký, Adam Lacko jsou všechno nejlepší z nejlepších a dohromady tvoří perfektně fungující tým, takže mohou pomáhat i naší mladé generaci v podobě Téa Calveta, Aliyyah a Yasmeen Kolocových k nejlepším výsledkům," dodává majitel týmu.

Reklama

Související témata: