Hlavní obsah

Enge s Charouzem dojeli v sérii Le Mans v Portugalsku druzí

ALGARVE

Druhé místo obsadila česko-německá posádka Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke s továrním vozem Aston Martin LMP1 ve třetím závodě série Le Mans Series v portugalském Algarve. Stejná pozice jim patří i v průběžném pořadí.

Foto: BPA/Petr Frýba

Prototyp Aston Martin posádky Charouz, Enge, Mücke během závodu 24 hodin Le Mans

Článek

Závod na 1000 kilometrů vyhrál prototyp týmu Pescarolo, který řídili Francouzi Jean-Christophe Boullion a Christophe Tinseau. Enge a spol za nimi zaostali po 215 absolvovaných kolech o 1:25,548 minuty.

Mücke se v úvodu dostal do čela závodu, ale při předjíždění jednoho z vozů nižší kategorie vyjel do kačírku a klesl na čtvrté místo. "Vlastně ani nevím, co se stalo, protože jsem se jen lehce dotkl brzdy tak jako pokaždé. Najednou se něco stalo v zadní části vozu a šel jsem do hodin, aniž bych měl šanci reagovat. Naštěstí jsem se nedostal do kontaktu s jiným vozem," uvedl německý jezdec v tiskové zprávě.

Týmu Aston Martin Racing se vydařila třetí zastávka v boxech. Charouz se u mechaniků zdržel kratší dobu než Portugalec Tiago Monteiro s orecou a na trať se vrátil na druhé pozici. Ve druhé polovině závodu se česko-německá trojice ještě několikrát dostala na první místo, ale nakonec se musela spokojit s druhou příčkou.

Boj o titul zůstává otevřený 

"Myslím, že kdybychom neměli problémy s převodovkou, mohli jsme bojovat o první místo. Je to škoda, protože každý bod je důležitý," uvedl Charouz. "Okruh je fyzicky náročný, protože je dost členitý a není zde skoro žádná rovinka. Proto jsme měli před závodem strach z předjíždění pomalých vozů, nakonec proběhlo vše bez větších problému," dodal.

Le Mans Series pokračuje za tři týdny na německém Nürburgringu a v září se pojede v britském Silverstonu. "Nyní nás čekají dva okruhy, které by nám měly sedět víc. Boj o titul proto zůstává zcela otevřený," prohlásil Enge. Na Pescarolo ztrácí jeho tým čtyři body.

Česko-nizozemská posádka Jarek Janiš a Tom Coronel z týmu Spyker Squadron po technických problémech závod ve třídě LMGT2 v Algarve nedokončila.

Vytrvalostní automobilový závod Le Mans Series na 1000 km v Algarve:
1. Boullion, Tinseau (oba Fr./Pescarolo Judd) 215 kol, 2. Charouz, Enge, Mücke (oba ČR, Něm./Lola Aston Martin) -1:25,548, 3. Monteiro, Senna (Portug., Braz./Oreca) -1 kolo.
Průběžné pořadí po třech závodech:
1. Pescarolo Sport 26 bodů, 2. Aston Martin Racing 22, 3. Team Oreca Matmut 12.

Reklama