Hlavní obsah

Návrat na místo činu. Fulín je po dvou letech zpátky v okruhovém seriálu WTCR

Automobilový jezdec Petr Fulín se po dvou letech opět představí v seriálu Světového poháru cestovních vozů (WTCR). Třiačtyřicetiletý český závodník o nadcházejícím víkendu zúčastní závodu na Slovakia ringu, který bude třetím dílem elitního šampionátu.

Petr Fulín na Slovakia RinguVideo: FULLINRACE

 
Článek

"Důvodem, proč se po dvou letech opět zapojím do seriálu, je souhra hned několika faktorů. V první řadě jsem získal od FIA možnost startovat na divokou kartu. To samo o sobě by asi nestačilo, nicméně nové pneumatiky Goodyear, které tolik nedegradují, nové auto a také má dvouletá absence v prestižním závodě, to vše dohromady mě přimělo na nabídku nakonec kývnout," uvedl Fulín v tiskové zprávě.

Bývalý trojnásobný mistr Evropy se v současnosti stará hlavně o výchovu mladších jezdců. Sám jezdí hlavně vytrvalostní závody. Na start v šampionátu WTCR kývl i proto, že má aktuálně k dispozici nový speciál Seat Cupra León Competitición.

Petr Fulín na Masarykově okruhu

<a href="http://www.petrfulin.com/">FULLINRACE</a>

"Předešlá Cupra byla vlastně inspirací pro vznik třídy TCR. Jednalo se ale o cupovou techniku. Ostatní automobilky pak plně využily technického předpisu a postavily skutečná "závodní auta". Nová Cupra je po všech stránkách vyspělejší," řekl Fulín, jenž před dvěma lety dokázal na Slovensku vybojovat v jedné z finálových jízd páté místo.

Foto: Sport.cz

Petr Fulín se po dvou letech vrací do seriálu Světového poháru cestovních vozů.

Zda se mu povede podobný "kousek" i nyní, ale netuší. "Teoreticky je možné všechno. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že ostatní jezdci mají za sebou již dva závodní víkendy, mají tedy data o nových pneumatikách, jejich týmy podporují přímo továrny a v autě specifikace TCR budou sedět každý týden. My žádnou tovární podporu nemáme, stejně jako zmíněné informace o pneumatikách," podotkl Fulín, který bude mít navíc handicap v podobě zvýšené hmotnosti auta.

Reklama