Hlavní obsah

Výlet mimo trať a nakonec vítězství. Mičánek přichází na chuť vrchařským závodům

Druhý ostrý závod Jiřího Mičánka jr. ve vrchařských závodech přinesl první vítězství. V proměnlivém počasí na Masarykově okruhu, kde stále trať stále dokola mokla a osychala, v druhé soutěžní jízdě jezdec a manažer týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra překonal lídra své třídy Marka Rybníčka.

Foto: Buggyra media

Jiří Mičánek jr. v příjemné společnosti...

Článek

Fotbalovou terminologií je to mezi Jiřím Mičánkem jr. a suverénem letošní sezony vrchařského seriálu Maverick Hillclimb Markem Rybníčkem 1:3 ve prospěch Rybníčka. Na legendárním „brněnském drakovi", kterému ještě na staré trati ve Farionově zatáčce dřív vládl otec Jiřího Mičánka mladšího, ale nechybělo mnoho a mohlo být v jejich kategorii nad 3000 ccm srovnáno.

Závodní neděli poznamenaly ranní mlha, proměnlivé počasí i změny programu. Kombinace těchto faktorů poslala Jiřího Mičánka a jeho Lamborghini Huracán EVO mimo trať a zhatila jeho šanci zvítězit v prvním závodu. „Zkusili jsme jet na slickách, i když trať nebyla ještě úplně suchá. To se mi vymstilo, naštěstí jsem se po hodinách dokázal vrátit na trať a pokračovat," popisuje Mičánek. A se smíchem dodává, že vůbec netušil, že jede závodní rozjížďku. „My jsme jeli podle původního programu, takže jsem si myslel, že jedu trénink. Je to samozřejmě moje chyba, ale kdybychom věděli, že jsme už v závodu, určitě bychom tak neriskovali se slicky," vysvětlil.

Jiří Mičánek jr. na vrchařském závodu v Náměšti nad Oslavou

Buggyra

Po výjezdu z trati závodní rozjížďku dokončil se ztrátou asi deseti vteřin na prvního Marka Rybníčka, ve druhé pak zvítězil. Součet časů mu stačil na druhé místo.

Změny nastaly i u odpoledního závodu. Kvůli časovým průtahům se jel jen na jednu rozjížďku. A Jiří Mičánek ji suverénně ovládl i nad jinak bezchybným Markem Rybníčkem. Celkově si tak z Brna veze jedno vítězství a jedno druhé místo.

„Kdybych dopoledne z trati nevyjel, tak si myslím, že to bylo 2:2. Marek má obě vítězství z Náměště, já bych měl dvě brněnská. Ale na kdyby se nehraje," říká Mičánek, který vrchařské závody bere jako zpestření sezony a možnost zazávodit si. Na českých okruzích se letos zatím nepředstavil kvůli souběhům zónového mistrovství se závody Lamborghini Super Trofeo Europe, který je pro Mičánek Motorsport powered by Buggyra prioritou.

„Docela vrchům přicházím na chuť. Nechci nic slibovat, ale když bude prostor a čas, tak se možná ještě na nějakém závodu objevím," říká Mičánek.

Reklama

Související témata: