Hlavní obsah

Fulín byl v evropském seriálu cestovních vozů opět druhý

Imola

Český automobilový jezdec Petr Fulín obsadil stejně jako před rokem druhé místo v konečném hodnocení Evropského poháru cestovních vozů (ETCC). O možný triumf přitom přišel pilot vozu Seat Leon až v závěru posledního závodu v Imole, kdy mu k výhře nepomohlo ani první místo. V konečném hodnocení jej totiž díky vyššímu počtu lepších umístění porazil Kris Richard ze Švýcarska.

Foto: Sport.cz

Seat Leon Cup Racer Petra Fulína.

Článek

Před závěrečným podnikem v Imole na tom byli Fulín a Richard bodově shodně. Český pilot v Itálii nejprve vyhrál kvalifikaci, v prvním závodě byl ale až čtvrtý a poté mu k zisku titulu nestačilo ani vítězství ve druhém závodě. Richard totiž dojel i díky týmové režii druhý.

"Co říct k výsledkům, jsem lidsky zklamaný. Kvůli rozhodnutí komisařů na Slovensku a v Portugalsku jsme museli bojovat až do posledního závodu. Před startem prvního testu v Imole nás navíc zaskočilo rozhodnutí zpomalit seaty vyšší světlou výškou, takže naše příprava nastavení byla rázem k ničemu. Více než výkony na trati rozhodovala politika, strategie a režie," uvedl Fulík na svém webu a poukázal na sporné tresty od komisařů v průběhu sezony.

I tak ale až do konce bojoval o celkové vítězství, v závěru posledního závodu však Richarda pustil před sebe Fin Aku Pellinen a Švýcar získal stejně jako Fulín 109 bodů. V soupeřův prospěch rozhodlo nakonec více druhých míst, výher měli na kontě stejně. "Rozhodnutí, která učinili ostatní, ovlivnit nemůžeme. Život je krátký, a tak se budeme raději dívat na to, co nám dal," uvedl Fulín smířeně.

V Evropském poháru startoval i druhý český pilot Tomáš Korený a ve slabší kategorii Super 1600 obsadil celkově čtvrté místo.

Reklama