Hlavní obsah

Pryč s primitivním okruhem. Lacko se těší na návrat ke klasice

Po úvodním, víceméně zahřívacím podniku letošního ME tahačů na rakouském Red Bull Ringu, čeká na nejrychlejší truckery starého kontinentu ostrý start na klasickém okruhu v Misanu. Tým Buggyra Racing 1969 hlásí stav plné připravenosti s cílem zaznamenat první vítězství a posunout Adama Lacka co nejblíže průběžnému lídrovi Jochenu Hahnovi.

Buggyra v Rakousku

 
Článek

Závod na Red Bull Ringu přepisoval kroniku truckracingu. Poprvé v jeho novodobé historii je v čele šampionátu jezdec na IVECO, stejná značka rovněž vévodí Poháru konstruktérů. Průběžné druhé místo drží senzačně zástupkyně něžného pohlaví Steffi Halmová. Třetí je pak Adam Lacko, který se do Itálie vyloženě těší.

„Jsem rád, že mám Red Bull, za sebou. Kromě toho, že extrémně krátký, z technického hlediska takřka primitivní okruh vůbec nemusím, jsme navíc celý závodní víkend řešili nevídané problémy se speedlimiterem. Na to, že jsem byl celý víkend otrávený, je konečných 34 bodů stravitelným výsledkem," avizuje v tiskové zprávě Lacko. „Loni jsem se z Misana vracel jako průběžný lídr. Letos to bude vzhledem k sedmnáctibodové ztrátě na Jochena hodně těžké, ale nic není nemožné," dodává.

Před víkendem odmítá odhadovat šance své i svých soupeřů. „Každý závod je jiný, v loňské sezóně jsem v Misanu vyhrál a rád bych si to zopakoval. Bude to hodně našlapané, rozdíl mezi čtvrtým Koerberem a sedmým Albacetem jsou dva body. Jsem zvědavý, jak se s Misanem popere Kiss. V Mostě na testování se jevil hodně dobře, Red Bull Ring byl ale z jeho strany nic moc. Ale znovu opakuji, že opravdová síla všech se ukáže až v Misanu," poukazuje Lacko.

Enes místo Alena

Stejně jako na Red Bull Ringu usedne i v Misanu do druhé Buggyry reprezentant Slovinska jménem Draganovič, syna Alena ovšem v Itálii nahradí otec Enes. „S týmovým managementem jsme se dohodli, že pokud nebude mít k dispozici auto David Vršecký, můžeme se točit. Alen byl z Red Bull Ringu nadšený, takže jsem si řekl, že to budu muset vyzkoušet," vysvětluje týmový a nejspíše i rodinný boss, který si zároveň uvědomuje, že dává v sázku vlastní autoritu. „Alen udělal v Rakousku sedm bodů. Všichni tvrdí, že je to na nováčka velmi dobrý výsledek. Budu se snažit jeho výkon alespoň vyrovnat. Jenom netuším, jestli ve svém věku mohu získat trofej pro vítěze kategorie nováčků, jako se to podařilo Alenovi," směje se.

Týmový manažer Jan Kalivoda v souvislosti se spoluprací s rodinou Draganovičů uznává přeřazení Poháru konstruktérů na vedlejší kolej. „Před sezónou jsme mohli angažovat jezdce, se kterým bychom týmovou soutěž nejspíše vyhráli. Pro nás je ovšem stěžejní boj o individuální titul a možný návrat Davida Vršeckého. Tomu jsme podřídili letošní šampionát a věřím, že na jeho konci se ukáže správnost našeho na první pohled nestandardního rozhodnutí."

Reklama

Související témata: