Hlavní obsah

Lacko si v Misanu připsal první letošní triumf v ME tahačů

Misano

Dvě pódiová umístění vybojoval Adam Lacko ve druhém podniku mistrovství Evropy tahačů v Misanu. Jezdec týmu Buggyra vyhrál první jízdu, ve druhé dojel třetí. V průběžném pořadí šampionátu se tak posunul na druhé místo za Jochena Hahna z Německa, na kterého ztrácí sedm bodů.

Foto: BUGGYRA media

Adam Lacko s tahačem Buggyra

Článek

Lacko v Itálii ovládl kvalifikaci a první závod následně vyhrál stylem start-cíl. "Norbert Kiss se mě držel jako klíště, ale jsem rád, že auto fungovalo, jak mělo. První pozici jsem udržel až do cíle a máme tak první letošní vítězství," radoval se Lacko.

Do druhého závodu si nejlepší osmička otočila pořadí a třiatřicetiletý český pilot dojel do cíle čtvrtý. „Škoda, že nás ani nejrychlejší zajeté kolo závodu neposunulo na bednu. Nebýt incidentu s Koerberem, kde mě vyšoupl mimo trať, tak si myslím, že bychom to na pódium dotáhli," uvedl po závodě v tu chvíli ještě čtvrtý český jezdec.

Původně třetí Maďar Kiss byl ale dodatečně penalizován a klesl na deváté místo. "Trvám na opakování ceremoniálu," vtipkoval následně Lacko, který byl před startem italského dílu ME třetí.

Draganovič se trápil

Druhý jezdec týmu Buggyra Racing Enes Draganovič se místo s časem a soupeři pral především s technikou. „Od rána jsme bojovali, aby auto vůbec jelo. Enes pořádně neodjel ani jedinou sobotní jízdu. Z Parc Ferme nám navíc vydali techniku o 30 minut později, než tomu je standardně, a nebylo tak v našich silách vůz zprovoznit do prvního startu. Když už se zdálo, že je vše v pořádku a Enes nastoupil do druhé jízdy, zajel v pátém kole do boxů," vyjasnil technické komplikace s vozem v úvodu dne ředitel vývojové sekce Robin Dolejš.

Slovinský závodník si svojí premiéru představoval určitě úplně jinak. „Co k tomu říct? Vím, že se to v motorsportu občas stává, ale nedojet ani jednu jízdu až do cíle je mrzuté."

Mistrovství Evropy tahačů v Misanu (Itálie):
1. závod:
1. Lacko (ČR/Buggyra) 24:58,339
2. Kiss (Maď./Mercedes-Benz) -0,906
3. Halmová (Něm./MAN) -9,882.
2. závod:
1. Hahn (Něm./Iveco) 25:06,290
2. Halmová -3,374
3. Lacko -4,635.
Průběžné pořadí ME:
1. Hahn 69
2. Lacko 62
3. Halmová 61

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint