Hlavní obsah

Buggyra tasí eso! Vršecký se po necelých dvou letech vrací do ME tahačů

Praha

Dvojnásobný mistr Evropy v závodech tahačů David Vršecký se téměř po dvou letech vrací do kontinentálního šampionátu. Příští týden se představí na německém Nürburgringu, kde usedne do druhého speciálu týmu Buggyra.

Foto: Buggyra media

David Vršecký (77) v čele, Adam Lacko (88) hned za ním...

Článek

Roudnický tým avizoval Vršeckého nasazení do závodů ME již před začátkem sezony. Nakonec se jezdec zapojí do třetího dílu seriálu a představí se tak na jedné z hlavních akcí roku. "Na Nürburgringu je vždy fantastická atmosféra, diváci jezdce vyždímají do poslední kapky potu," těší se Vršecký na návrat do mistrovství.

Jedenačtyřicetiletý pilot se přestal závodům na okruzích věnovat v roce 2015 a přesunul se do role šéfkonstruktéra. Podílel se na vývoji tahačů pro okruhy i rallye a občas sám závodil. Stal se například vítězem čínského šampionátu.

Nyní bude týmovým kolegou Adama Lacka, jenž aktuálně pořadí ME vede. "Od nástupu k Buggyře jsem vždycky říkal, že pokud s někým prohrát, tak s Davidem. Troufám si odhadovat, že svým návratem zamotal konkurenci hlavu," řekl Lacko.

O devět let mladší jezdec bude nadále týmovou jedničkou, podle šéfa Buggyry Jana Kalivody se ale pozice řešit nebudou. "Pokud bychom se rozhodli pro stoprocentní uplatnění týmové strategie, určitě bychom si za místo návratu nevybrali zrovna Nürburgring, tedy domácí okruh našich aktuálně největších konkurentů Stephanie Halmové a Jochena Hahna. Bezpochyby každý náš krok bude velmi pečlivě sledován," řekl Kalivoda.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint