Hlavní obsah

Lacko na Nürburgringu dvakrát vyhrál, Vršecký si comeback protrpěl

Nürburgring

Adam Lacko nenašel v prvním dnu závodního víkendu mistrovství Evropy tahačů na Nürburgringu přemožitele a po dvou triumfech zvýraznil vedení v šampionátu. Na mokré trati se naopak nedařilo jeho staronovému kolegovi v týmu Buggyra Davidu Vršeckému. Dvojnásobný mistr Evropy se při návratu do seriálu po téměř dvou letech nevešel ani v jedné jízdě do bodované desítky.

Foto: BUGGYRA media

Adam Lacko s tahačem Buggyra ve vedení závodu.

Článek

V prvním ostrém závodě víkendu se Adam Lacko ihned po startu začal tlačit vpřed a po napínavých soubojích s Němcem Hahnem a především Maďarem Kissem se probil na první místo, na kterém protnul i cílovou pásku. „Vůbec to nebylo jednoduché, hodně jsem se zapotil. Oba jsou zkušení jezdci a dostat se před ně bylo hodně náročné. Mám ale radost, že se mi podařilo opět ukázat, že mi voda vyhovuje," komentuje v tiskové zprávě první závod rodák z Čeladné.

Comeback Davida Vršeckého do evropského šampionátu tahačů nevyšel úplně podle jeho představ. Po komplikacích s elektrikou, když odešel alternátor a dodatečné penalizaci za překročení rychlosti, dokončil závod na dvanácté příčce. „Nevím, co se stalo, ale už od startu jsem měl problém s elektrikou, takže mi postupně začalo všechno odcházet. Ke konci jsem už ani nevěděl, kolik vůbec jedu, takže se penalizaci vůbec nedivím," kaboní se dvojnásobný evropský šampión.

Z osmé pozice k vítězství

Také v odpoledním závodě čekala na jezdce mokrá trať, start však proběhl klasickým způsobem. Typických podmínek slavného Nürburgringu využil Lacko a z osmé pozice dokázal opět zvítězit. „Čekal jsem větší drama, David si užil asi mnohem víc. Hlavně jsem rád, že to klaplo a je z toho po sobotě maximální počet bodů," hodnotí první závodní den Lacko.

Smůla, kterou měl Vršecký v prvním závodě, ho provázela i ve druhém. V polovině se dostal do kolize se Španělem Albacetem a Maďarem Kissem, což mělo za následek propad na konečnou patnáctou příčku. „Ani nevím, co mám říct. Snad jen rychle zapomenout a věřit, že zítra bude líp," komentuje zklamaný navrátilec Vršecký.

Závod mistrovství Evropy tahačů na Nürburgringu (Německo):
První závod:
1. Lacko (ČR/Buggyra) 29:38,658,
2. Kiss (Maď./Mercedes) -3,289,
3. Hahn (Něm./Iveco) -8,395,
...12. Vršecký (ČR/Buggyra) -54,897.
Druhý závod:
1. Lacko 27:52,248,
2. Janiec (Fr./MAN) -10,303,
3. Körber (Něm./Iveco) -17,877,
...15. Vršecký -1:23,448.
Průběžné pořadí ME:
1. Lacko 122,
2. Hahn 91,
3. Halmová (Něm./MAN) 90.

Reklama

Související témata: