Hlavní obsah

Vršecký jede v Číně vlastní šampionát, Lacko už je za ním

Šanghaj
Aktualizováno

Druhý podnik čínského truckového šampionátu proběhl v Šanghaji znovu v režii českého týmu Buggyra Racing. David Vršecký zvítězil v obou nedělních závodech a v Číně tak zatím letos přemožitele nenašel. Adam Lacko se v průběžném pořadí posunul na druhou pozici.

Foto: Buggyra media

Zleva Adam Lacko a David Vršecký na pódiu v Šanghaji.

Článek
Fotogalerie

David Vršecký vyhrál oba nedělní závody a navýšil tak svůj náskok ve vedení šampionátu na 21 bodů. „První závod byl pro mě docela jednoduchý. Startoval jsem z prvního místa, bylo to bez potíží až na nějaké předjíždění o kolo a dojel jsem si pro první místo," komentuje v tiskové zprávě první jízdu obhájce titulu.

„Druhý závod byl už trochu složitější. Na startu někdo zachrápal a já ho nemohl předjet, protože byly žluté vlajky a ostatní mi hrozně ujeli. V jednu chvíli jsem byl druhý, s velkou ztrátou, kterou jsem postupně stahoval, až jsem se dostal na první místo a dojel si tak pro nedělní double. Děkuju týmu za přípravu auta a skvělý víkend," libuje si Vršecký.

Druhý vyslanec týmu Buggyra Racing Adam Lacko doslova okopíroval své výsledky z Pekingu, když v prvním závodě dojel na druhém místě a ve druhém třetí. „Máme za sebou horkou neděli v Šanghaji, kdy jsme absolvovali dva závody. Myslím si, že to nedopadlo vůbec špatně. Start druhého závodu byl hodně zajímavý. Byla tam nějaká menší nehoda, ale pak se to rozjelo a začal jsem bojovat. David šel hned přede mě, já jsem se snažil dojet co nejlépe, a nakonec z toho bylo třetí místo. V průběžném hodnocení jsem na druhém místě, takže spokojený," poukazuje Lacko.

Maďarská závodnice Adrienne Vogelová v barvách týmu Buggyra Racing si na své konto připsala ve své ostré premiéře v čínském truckovém šampionátu jedenácté místo. Druhý, handicapový závod pak nedokončila.

Reklama

Související témata: