Hlavní obsah

Jasný cíl. Lacko se chce před kamarády hlavně předvést

Praha

S průběhem sezóny je Adam Lacko zatím velice spokojený. Dvaatřicetiletý závodník vede průběžné pořadí evropského šampionátu tahačů a skvělé výsledky by rád předvedl i o nadcházejícím víkendu, kdy o další body pojede před domácím publikem v Mostu. „Doufám, že se mi tady vedení povede udržet nebo ještě zvýšit,“ přeje si jezdec týmu Buggyra.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko (vlevo), manažer týmu Buggyra Jan Kalivoda a David Vršecký s trofejemi, které získali při závodech v Maďarsku.

Článek

Už tento víkend se v Mostu uskuteční další závody evropského šampionátu tahačů. Jako lídr průběžného pořadí tam zamíří český závodník Adam Lacko. Dvaatřicetiletý pilot týmu Buggyra minulý týden vyhrál tři jízdy na okruhu Hungaroring v Maďarsku a vede o osmapadesát bodů před Maďarem Norbertem Kissem.

„Závodím od sedmi let a ve všech seriálech, co jsem jezdil, jsem byl druhý. Tak doufám, že se mi to letos povede prolomit,“ přiznal na úterní tiskové konferenci Adam Lacko. „Na to, že vedu se snažím tolik nemyslet, abych se zbytečně nestresoval. Je za námi teprve polovina sezóny, takže k titulu bude ještě dlouhá cesta. Může se stát cokoliv. Stačí jeden nepovedený víkend a nemusím být na prvním místě,“ uvědomuje si jezdec, který v minulých dvou sezónách obsadil v mistrovství druhé místo.

„Musím tedy bojovat do posledního závodu,“ dodal s tím, že perfektní by bylo, kdyby se mu nyní v Mostě podařilo náskok udržet, nebo ho ještě dokonce zvýšit. Loni zde jednou vyhrál a dvakrát dojel druhý. „Chtěli bychom stupně vítězů. Je to domácí závod, fanoušci, kamarádi, ti všichni sem přijedou s tím, že nás uvidí na bedně,“ ví Lacko. „Snažím se vyhrát každý závod, ale před domácím publikem se musím snažit ještě o něco víc, o to je to náročnější.“

„Mám to tady rád. Na rozdíl od Maďarska, kde udělali nový povrch a bylo to jak na ledě, je v Mostu grip. Auto tady můžeme nastavit tak, aby dělalo, co chceme,“ uzavřel Lacko, který bude v sobotu a neděli spolu se svým týmovým kolegou Davidem Vršeckým hájit také vedení v průběžném pořadí Poháru konstruktérů.

Reklama

Související témata: