Hlavní obsah

Mistrovství Evropy tahačů pokračuje jubilejním závodem v Mostu. Jezdci Buggyry chtějí na bednu

Praha

Jubilejní pětadvacátý ročník závodu evropského šampionátu tahačů Czech Truck Prix se uskuteční o nadcházejícím víkendu na mosteckém autodromu. V roli lídra průběžného pořadí mistrovství se domácím fanouškům představí Adam Lacko, který bude spolu se svým stájovým kolegou z Buggyry, Davidem Vršeckým, zároveň hájit i vedení v Poháru konstruktérů.

Foto: Buggyra media

David Vršecký při závodech v Maďarsku.

Článek

Tři vítězství Adama Lacka, jedno třetí místo Davida Vršeckého. Takový byl minulý víkend stáje Buggyra v Maďarsku, kde se konal další závod evropského šampionátu tahačů. Je tedy jasné, že by tým rád navázal na skvělé výsledky i o nadcházejícím víkendu, kdy se pojede v Mostu.

Dvaatřicetiletý Adam Lacko sem zamíří jako lídr průběžného pořadí šampionátu. Jednatřicetiletý David Vršecký, který se k závodění vrátil po roční pauze, se pokusí obrat o body ostatní jezdce. „Samozřejmě, že bych byl rád, kdybychom s Adamem stáli spolu na bedně. Mým hlavním cílem je ale sebrat body ostatním a pomoci tím Adamovi,“ vysvětloval Vršecký na úterní tiskové konferenci.

Oba dva se už také těší na změnu nastavení vozu. „Od Mostu se mění auto do podoby, kterou máme s Adamem raději a lépe se nám ovládá. Bude to zábavnější a ostřejší,“ těší se Vršecký a Lacko s ním souhlasí. „V Maďarsku udělali nový povrch a bylo to tam jak na ledě. V Mostu je grip, takže auto jde nastavit tak, aby dělalo, co chceme,“ dodal s tím, že by zde rád udržel vedení v šampionátu.

„Se stupni vítězů budu spokojený. Kdyby se mi povedlo udržet náskok, nebo ho dokonce zvýšit, tak by to bylo perfektní,“ přál si Lacko, který vede o osmapadesát bodů před Maďarem Norbertem Kissem.  V pátek se diváci mohou těšit na tradiční spanilou jízdu truckových speciálů městem, v sobotu i v neděli se pak pojedou dva závody.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace