Hlavní obsah

Tahače zahřmí v přístavu. Vršecký si jede do Číny pro titul

Praha

Kolotoč rychlých tahačů se točí neúprsoně dál. Po velmi zdařilém domácím představení v Mostě teď míří početná ekipa Buggyry v čele s trojicí pilotů ve složení David Vršecký, Adam Lacko a Martin Kolomý do Číny. V přístavním městě Kanton čítajícím asi 3,5 miliónu obyvatel se již tento víkend odehraje závěrečný podnik prestižního China Truck Championship.

Buggyra v Šanghaji

 
Článek

Pokud nedojde v negativním slova smyslu k zázraku, bude se Buggyra v Číně radovat potřetí v řadě z celkového triumfu. V čele šampionátu je totiž po vítězstvích ve dvou předchozích podnicích zatím letos v Asii permanentně vítězící David Vršecký. Stájového druha pak stíhá se ztrátou 21 bodů Adam Lacko.

„Máme šampionát skvěle rozjetý, v motoristickém sportu má ale člověk jistotu až po projetí cílovou rovinkou," konstatuje v tiskové zprávě týmový manažer Jan Kalivoda. Zároveň si pochvaluje marketingovou odezvu. „Oslovili jsme největší trh světa, zájem o závody tahačů roste geometrickou řadou. Mediální odezva je až neskutečná."

Nemá cenu předem kalkulovat

Oba hlavní protagonisté, kteří zároveň vládnou evropskému Poháru konstruktérů, vyrážejí do Číny ve velmi dobrém rozmaru. „Po Mostě je jasné, že letos v Evropě na individuální titul nedosáhnu, ale Adamovi ho opravdu přeju. Ostatně, nic jiného mi ani nezbývá, bez jeho bodů na Pohár konstruktérů nedosáhneme," říká se smíchem David Vršecký. Fakt, že mu k obhajobě titulu stačí jediné vítězství, vůbec neřeší. „Nejsem stoupencem předstartovních kalkulací, vymýšlení různých strategií. Pojedu, jak nejlépe umím, pak si zajdu pro poháry, oslavíme to a letíme domů."

„V této chvíli nemá cenu zastírat, že je pro mě prioritou evropský titul, což ovšem na druhou stranu neznamená, že bych jel do Číny na výlet. Souhlasím s Davidem, že nemá cenu předem kalkulovat. Pojedu, co mi hlava a technika dovolí," tvrdí Adam Lacko.

Ve výpravě nebude chybět ani hrdina z Dakaru, Silk Way Rally a vítěz prvního ročníku čínského truckového šampionátu Martin Kolomý. „Vždycky rád závodím. Když se tedy objevila možnost jet do Číny, neváhal jsem. Davidovi s Adamem přeji, jsem rád, že pokračují ve vítězné cestě, kterou jsem zahájil před dvěma lety. Oba ale určitě vědí, že historie si nejvíce pamatuje první z prvních. Když ne, tak jim to připomenu," směje se drsný muž z Bruntálu.

Reklama

Související témata: