Hlavní obsah

Buggyra slaví v Jaramě další titul, ovládla i Pohár konstruktérů

Jarama

Buggyra získala v Jaramě další titul v mistrovství Evropy tahačů. Po sobotním triumfu Adama Lacka mezi jezdci si v neděli roudnický tým zajistil i triumf v Poháru konstruktérů. Definitivní jistotu Buggyra získala po Lackově třetím místě a páté pozici Davida Vršeckého ve třetím závodě víkendu.

Foto: media BUGGYRA, ČTK

Jezdec Buggyry Adam Lacko, který si druhým místem v prvním závodu posledního dílu šampionátu zajistil titul mistra Evropy.

Článek

Buggyra se původně chtěla soustředit jen na individuální titul a ve druhém voze se měli střídat piloti, což se na začátku sezóny i dělo. Po skvělých výkonech Lacka se ale tým držel v popředí, a proto se rozhodl do seriálu nasadit dvojnásobného evropského šampióna Vršeckého, který již neplánoval naplno závodit a věnoval se vývoji aut. A dvojice Lacko, Vršecký nakonec soupeřům nedala šanci.

První nedělní závod vyhrál Maďar Norbert Kiss před Němcem Jochenem Hahnem. "Kroužili jsme si hezky na trati a výsledkem jsou dva tituly," libovali si Lacko a Vršecký.

Závěrečnou jízdu letošní sezóny pak dokončil nový evropský mistr Lacko na sedmé pozici, když hlavním cílem bylo v pořádku dorazit do cíle. „V půlce závodu mi začal vařit motor, přišlo mi zbytečné ho trápit. Naše cíle jsou již splněny," líčí šampión, který v sezóně zaznamenal celkem dvanáct vítězství.

Osmý muž celkového pořadí Vršecký musel ze čtvrtého závodu nedobrovolně odstoupit, když mu po kontaktu s Němkou Halmovou praskla přední pneumatika. „Chápu, že je konec sezóny a že někteří bojují ještě o umístění, ale takhle mě sestřelit mi tedy přijde zbytečné," podivuje se Vršecký.

Double jako bonus

Vítězstvím v týmové soutěži si tak tým Buggyra Racing připsal na své konto již jedenáctý titul. „Na začátku sezóny byl náš prioritní cíl zisk Adamova titulu, což jsme splnili již v sobotu. Když se nám začalo dařit i v týmech, tak jsme si řekli, proč to nezkusit? Podařilo se a mám velkou radost," hodnotí úspěšnou sezónu manažer týmu Jan Kalivoda.

„Rozhodující faktory byly dva. Vynikající výsledky Adama a obrovské přispění Davida, i když nebylo v plánu, tak se ve zbytku sezóny zapojil na sto procent a s jeho přispěním slavíme mistrovský double," dodává radostně.

Závody mistrovství Evropy tahačů v Jaramě (Španělsko):
3. jízda:
1. Kiss (Maď./Mercedes) 24:09,137,
2. Hahn (Něm./Iveco) -1,020,
3. Lacko -8,026,
...5. Vršecký (oba ČR/Buggyra) -14,973,
Vojtíšek (ČR/MAN) nedokončil.
4. jízda:
1. Albacete (Šp./MAN) 24:22,451,
2. Hahn -6,624,
3. Körber (Něm./Iveco) -7,877,
...7. Lacko -14,246,
10. Vojtíšek -32,373,
Vršecký nedokončil.
Konečné pořadí ME:
1. Lacko 381,
2. Hahn 343,
3. Kiss 315,
...8. Vršecký 150,
21. Vojtíšek 3.
Pohár konstruktérů:
1. Buggyra Racing 558,
2. Iveco Magirus 518,
3. Reinert Adventure 505.

Reklama

Související témata: