Hlavní obsah

Jak slaví šampión? Narazí si zlatou helmu a vyrazí na houby

Praha

Konečně je šampión. A konečně má po sezóně volno. „Asi vyrazíme ke známým na houby, letos jsem v lese ještě nebyl,“ těší se Adam Lacko, který o víkendu poprvé vyhrál mistrovství Evropy tahačů. „Snad něco najdu. Houby si i sám vařím, tak musím dávat pozor, co nasbírám. A taky ještě musím nachystat oslavu pro kluky z týmu. Za celou sezónu si ji zaslouží,“ dodává dobře naložený 33letý jezdec roudnické stáje Buggyra.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko si zálibně prohlíží zlatou přilbu, kterou od svého týmu Buggyra dostal za titul mistra Evropy. Zleva přihlíží manažer Jan Kalivoda a parťák David Vršecký.

Článek

Buggyra slaví double

Klidně si na houbařskou výpravu může narazit nevšední pokrývku hlavy. Je přece šampión a za titul mistra Evropy dostal od svého týmu jako překvapení zlatou helmu.

„Dlouho jsme přemýšleli, co Adamovi dát, protože má všechno. Helmu si může vystavit do vitrínky, nebo v ní jezdit. Bude mu připomínat, co se mu podařilo," usmívá se Jan Kalivoda, manažer Buggyry. Roudnická stáj s pomocí Lackova parťáka Davida Vršeckého ovládla i týmový Pohár konstruktérů.

„Nádherná přilba v krásné barvě. Budu ji rád nosit celou příští sezónu," ujišťuje Lacko.

Má za sebou motokáry i plechová auta, v tahačích se našel. Motivace k obhajobě mu nechybí, útěk do jiné motoristické disciplíny neplánuje.

Snem zůstává 24 hodin v Le Mans

„V tahačích jsem spokojený. Jeden sen ale přece jen mám, asi jako každý pilot. Jednou bych si s nějakým pořádným autem chtěl zkusit závod 24 hodin v Le Mans. Každý rok tam závodíme a ze slavného okruhu na člověka okamžitě dýchne neuvěřitelná atmosféra," líčí rodák z Čeladné.

Ačkoliv se Buggyra věnuje i rallye, Dakar ho neláká. „Tahače mi přijdou komfortnější. Závodí se od dubna do října, případnou chybu hned můžete napravit. Dakar se jede jen dva týdny, a když nedokončíte etapu, je po všem," argumentuje Lacko.

Přitom dakarský speciál sám řídil a nechal se i svézt Martinem Kolomým.

„Jednou za dva roky se v něm svezu, jsem celý modrý od pásů a řeknu: Chlapi, děkuju... Naposledy jsem loni jezdil hodinu sám a pak pět minut s Kolomajzem, což mě odrovnalo," usmívá se novopečený šampión.

Reklama

Související témata: